Mindenki bepillantást nyer a 39 évesen elhunyt botrányhős, Anna Nicole Smith életébe – íme a Netflix dokumentumfilm előzetese

2023. 04. 18.

Május 16-án debütál a You Don’t Know Me című film, amely a 16 éve elhunyt modell-színésznő, Anna Nicole Smith titkaiba ad betekintést, eddig sosem látott felvételekkel fűszerezve.

Anna Nicole Smith az amerikai popkultúra egyik meghatározó, de legalábbis ismert alakja, aki 39 évesen, 2007 február 8-án halt meg gyógyszer-túladagolásban. A Netflix dokumentumfilmet készített az életéről, a titkairól, az örökségéről, olyan felvételeket is beleszőve a projektbe, melyeket eddig nem láthattak a rajongók.

Anna Nicole Smith
Ron Davis/Getty Images

Mindig is lenyűgözött Anna Nicole Smith. Azt hiszem, mint a legtöbb ember, én is felületesen tudtam csak, ki volt, milyen volt ő. Minél jobban beleástam magam a történetébe, annál inkább rájöttem, hogy a sok információ, amit az évek során néztem és olvastam róla, csak egydimenziós képet festett Anna Nicole-ról. 16 év telt el azóta, hogy meghalt, és ideje volt a felszín alá ásni. A társadalom nézőpontja a nőkről, akik hírnevet szereztek, megváltozott a média reflektorfényében, és fel kell emelnünk a nőket ahelyett, hogy elítélnénk őket.

– nyilatkozta Ursula Macfarlane, a You Don’t Know Me rendezője.

Anna Nicole Smith
Forrás: Jeff Kravitz/Getty Images

Smith Playboyban való 1992-es első fellépésétől kezdve Anna Nicole Smith szédítő felemelkedése volt az amerikai álom megtestesülésének, amely tragikusan tört ketté a 2007-ben bekövetkezett korai halálával. A bombázó Anna 1994-ben hozzáment a 89 éves olajmágnáshoz, J. Howard Marshall-hoz, miután egy sztriptízklubban találkozott vele. Amellett, hogy megküzdött saját kábítószer-függőségével, Smith a nyilvánosság előtt élt és járta be kálváriáját , amikor néhai férje hagyatékáért küzdött, apasági pereket bonyolított vagy épp gyászolta első gyermekét, Danielt.

Ember volt, anya és szex szimbólum, bonyolult, de mindig, őszintén, bocsánatot nem kérően önmaga volt. Vicces, okos és kedves szabad szellem, aki teljes életet élt. Olyan nő volt, aki a gyerekeiért élt, és mindennél jobban akart róluk gondoskodni, jó anyának lenni. Olyan nő volt, aki érzelmi és fizikai fájdalmakkal küzdött, súlyos egészségügyi problémái voltak, és igyekezett a lehető legmegfelelőbben orvosolni ezeket a rendelkezésére álló erőforrásokkal. Megérdemli a figyelmünket és a megértésünket.

– tette hozzá a rendező.

Anna Nicole Smith
Forrás: Northfoto

A soha nem látott felvételek, házi videók és a kulcsfigurákkal készült interjúk révén, akik eddig nem szólaltak meg, a Netflix alkotása új betekintést enged Anna Nicole Smith történetébe, annak valódi rétegeit bemutatva. A film május 16-tól debütál a streaming szolgáltató palettáján.

Forrás: Rolling Stone
Borítókép forrása: Frank Micelotta/Getty Images