Barion Pixel Készül az Amy Winehouse életéről szóló életrajzi film – A szürke 50 árnyalata rendezője jegyzi – Coloré

Készül az Amy Winehouse életéről szóló életrajzi film – A szürke 50 árnyalata rendezője jegyzi

2022. 07. 12.

Amy Winehouse életéről szóló film készül, amelyet a John Lennon – A fiatal évek és A szürke ötven árnyalata rendezője, Sam Taylor-Johnson készít el.

Amy Winehouse élete és halála a mai napig beszédtéma. Már több dokumentumfilm is készült az énekesnőről, akinek szomorú sorsa és még szomorúbb, önromboló életmódja vezetett tragikusan fiatal halálához.

Amy Winehouse
Forrás: Northfoto

Amy Winehouse 27 évesen, alkoholmérgezésben hunyt el, az eset az egész világot megrázta, hiszen hangja és dalai mindenki szívét megérintették. Ezért is futott neki több rendező is élete megfilmesítésének, ki dokumentumfilm, ki riport formájában. Most azonban Sam Taylor-Johnson megkísérli azt, amit eddig még soha senki, és a moziban is szeretné újra életre kelteni az énekesnőt.

A filmet a Studiocanal támogatja, a legfrissebb hírek szerint pedig már a forgatókönyv is elkészült. Sőt, még a castingok is elkezdődtek a napokban. A készülő alkotásnak azonban van egy különleges szála is, ugyanis a rendezőnő híresen jó barátja volt Amy Winehouse-nak, így egy nagyon is hiteles, talán soha nem látott oldalát is megismerhetjük a sztárnak.

Amy Winehouse
Forrás: Northfoto

Winehouse, aki olyan slágereivel szerzett világhírnevet, mint a „Rehab” és a „You Know I’m No Good”, 2011-ben távozott az élők sorából. Élete során két albumot készített, amelyeket hat Grammy-díjjal jutalmazott a szakma.

Sam Taylor-Johnson egyébként olyan alkotásokat készített, mint A szürke ötven árnyalata, a Millió darabra törve, a John Lennon – A fiatal évek vagy a Rothko.

Ez is érdekelhet:

Dakota Johnson is szerepet kapott Jane Austen regényének adaptációjában

A 31 éves sokoldalú sztár már a kezdetek óta ügyel rá, hogy ne skatulyázzák be, így szinte minden műfajban megcsodálhattuk színészi tehetségét. Többek között szerepelt a Sóhajok című horrorfilmben, A szürke 50 árnyalata mindhárom részében, illetve a Sebek című thrillerben is. Most azonban egy Jane Austen regény, a Meggyőző érvek adaptációjára mondott igent, amelyet a népszerű streaming szolgáltató, a Netflix hoz tető alá. Ha szeretnél többet tudni a készülő filmről, akkor olvasd el a cikkünket!