Barion Pixel Az Alien: Romulus sztárja, Cailee Spaeny több dolgot is megerősített a következő horror fejezettel kapcsolatban – Coloré

Az Alien: Romulus sztárja, Cailee Spaeny több dolgot is megerősített a következő horror fejezettel kapcsolatban

2023. 12. 03.

Sok találgatás övezte a készülő új felvonást, de egyre több részlet és szereplő neve is kiderül a az Alien filmmel kapcsolatban.

Az Alien film univerzumban újabb szörnyű fejezethez érkezünk a xenomorfok által uralt űrodüsszeiában, és az Alien: Romulus körül most már sok kérdés tisztázódott. Nemrég egy vörös szőnyeges interjúban árult el újabb dolgokat a film főhősnője, Cailee Spaeny, aki egy fiatal asztronautát fog alakítani, aki valamilyen módon kötődik Ripley-hez.

A franchise-zal kapcsolatban igen magasak az elvárások, miután néhány film, mint a Covenant vagy a Prometheus nem hozta azt a kitörő siket, amit vártak tőlük. A 20th Century Fox forgalmazásában készülő új etaphoz tehát igazán briliáns forgatókönyv kellett. A színésznő elmondta, hogy a Romulus idősíkban az első Alien film és a második, A bolygó neve: Halál között lesz. Ráadásul az eredeti filmek készítői, építői és szörny-mesterei alkották meg a díszleteket és az alieneket, ami lenyűgöző végeredményt ígér.

alien
Forrás: Netflix

Hihetetlen volt látni az eredeti dizájnt azokkal az eredeti emberekkel, akik több mint 45 éve dolgoznak ezeken a filmeken, és az életük nagy részét kitették a xenomorfok. Nagy rajongója vagyok az egész franchise-nak, illetve Sigourney Weavernek is. Egyszerűen elképesztő, hogy én is a részese lehetek mindennek.

– mondta Spaeny.

Ridley Scott eredeti, 1979-es sci-fi horrorja, A nyolcadik utas: a Halál azzal zárult, hogy Sigourney Weaver karaktere, Ellen Ripley egy xenomorfot lökött ki a menekülő kabinjával, ő pedig kriogén álomba zuhant, vissza az emberi civilizáció felé. Hét évvel később a James Cameron alkotta második rész során Ripley egy katonai küldetést kísért el, hogy kivizsgáljon egy lehetséges xenomorf támadást egy távoli űrkolónia ellen. Az, hogy az Alien: Romulus konkrétan Ripley-hez vagy az első két bejegyzés eseményeihez kapcsolódik, továbbra is bizonytalan.

Cailee Spaeny
Forrás: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

A Romulus 2024. augusztus 16-án kerül majd a mozikba. A rendezője Fede Álvarez lesz, aki a horror nagy részét Magyarországon forgatta le. Az első film rendezője, Ridley Scott szintén részt vesz a munkálatokban. Az első előzetes már megtekinthetők hozzá:

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Netflix