Barion Pixel A készülő Alien film már forog, és már azt is tudni, kik lesznek a szereplők – Coloré

A készülő Alien film már forog, és már azt is tudni, kik lesznek a szereplők

2023. 03. 04.

Fede Alvarez írja és rendezi az Alien franchise kilencedik filmjét, és végre a szinopszist is közreadták a készítők.

A 20th Century Studios új cselekmény részleteket árult el a készülő Alien című filmmel kapcsolatban, és felfedte a szereplőgárdát, illetve a gyártási állapotot is. Már csak a címet fedi nagy rejtély, de a korábbi teóriák szerint a Romulus munkacímet kapta.

A gyártó stúdió felfedte, hogy a film „Fiatalok egy csoportját követi nyomon egy távoli világba, akik az univerzum legfélelmetesebb létformájával találják szembe magukat.”

Akik a félelmetes lényekkel szembesülnek majd: David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn és Aileen Wu, akik mindannyian csatlakoznak a korábban bejelentett főszereplőhöz, Cailee Spaeny-hez. A szereplők bejelentése mellett a 20th Century Studios azt is elárulta, hogy a franchise kilencedik filmjének gyártása március 9-én kezdődik Budapesten.

Alien
Forrás: Northfoto

Fede Alvarez rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként viszi a filmet, neki köszönhetjük a Gonosz Halott és a Vaksötét című horrorokat is. A Scott Free zászlaja alatt az eredeti Alien filmek rendezője, Ridley Scott, mint executive producer dolgozik Michael Pruss-szal együtt. Scott és Pruss mellett Brent O’Connor (Gyilkos járat), Elizabeth Cantillon és Tom Moran producerek csatlakoznak.

Alien
Forrás: Northfoto

A cím nélküli projekt története állítólag csatlakozik a 2012-ben bemutatott előzményfilmhez, a Prometheus-hoz és az Alien: Covenant-hoz. Ezek elég megosztóra sikeredtek a rajongók körében, ugyanis a fanok szerint túl idegenek az eredeti franchise-tól. Szóval fel kell kötni a készítőknek a nadrágot, ha le akarják nyűgözni a kritikusokat, mert másként nem volna érdemes lehúzni még egy bőrt az Alienről. Míg a gyártási dátumot a jövő hétre bejelentették, a premier dátumot még nem tűzték ki.

Forrás: variety.com
Borítókép forrása: Northfoto