Barion Pixel Minden amit az új Alien filmről tudni lehet – Budapesten forgatják a horror franchise következő részét – Coloré

Minden amit az új Alien filmről tudni lehet – Budapesten forgatják a horror franchise következő részét

2022. 12. 26.

Fede Alvarez rendezésében hazánkban kezdődik a legújabb Alien mozi gyártása 2023 február-márciusában.

A 20th Century Studios és a Hulu egy új Alien filmet fejleszt Fede Alvarez-zel (Vaksötét, Gonosz halott), aki rendezi a filmet és a forgatókönyvet is írja. Az Alien: Romulus munkacímre hallgató projekt a tervek szerint 2023. február 6-án indul Budapesten, Magyarországon.

Egyelőre kevés pontos részletet tudni a franchise következő darabjáról, de az biztos, hogy a feltörekvő tehetség, Cailee Spaeny (Easttown-i rejtélyek, Bűvölet: Az örökség, Tűzgyűrű:Lázadás) játssza a főszerepet.

Alien
Forrás: Northfoto

Bár megvan rá az esély, hogy ez a film a franchise korábbi részeivel kapcsolódjon, újraindításként írják le a készítők. Bármi legyen is a helyzet, valószínűsíthető, hogy nem folytatja a rajongók körében megosztó cselekményvonalakat, amelyek Ridley Scott a Prometheus és Alien: Covenant című filmjeiben láthattunk, mert eléggé negatívak voltak ezekről a visszajelzések. Ridley Scott és Scott Free ugyan részt vesz a munkálatokban, de az új rendező sok reményt ad, hogy az Alien vonal végre megújul és egy valóban nyertes formában tér vissza.

A Prometheus részben a készítők már visszanyúltak az európai mitológiához, elképzelhető, hogy a Romulus munkacím is erre utal. A történet szerint egy farkas anya által nevelt testvérpár, Romulusz és Rémusz alapította meg Rómát, majd ők voltak az uralkodók is. Ennek fényében lehet, hogy egy új bolygó benépesülésének történetét ismerhetjük meg, vagy az emberiség első találkozását a xenomorf szörnyekkel.

Alien
Forrás: Northfoto

Az új évben biztosan a figyelem középpontjába kerül kis országunk és fővárosa, hiszen egyre több információ kerül majd napvilágra a filmről és ismét lesznek világsztárok, akiket elcsíphetünk a budapesti forgatagban. A Hulu egy Alien sorozaton is dolgozik Noah Hawley-val, ami várhatóan valamikor a következő két évben fog megjelenni. Hogy a két projekt összekapcsolódik-e valamilyen módon, azt egyelőre nem tudni.

Az Alien az egyik legünnepeltebb horror/sci-fi franchise a filmiparban. A történet egy hatalmas és erőszakos idegen faj köré épül, ami az embereket keltető edényként használja a tojásai lerakásához. Az első részt filmes remekműnek tekintik, Sigourney Weaver pedig legendává vált általa. A film megért öt folytatást, valamint két crossover-film is született a Predator franchise-zal.

Forrás: collider.com
Borítókép forrása: Northfoto
0 /eletmod/sztarok/uj-alien-film-budapest/