Barion Pixel Itt A kis hableány első előzetese: borítékolható a felzúdulás – Coloré

Itt A kis hableány első előzetese: borítékolható a felzúdulás

2022. 09. 10.

A kis hableány élőszereplős változata 2023 tavaszán kerül a Disney+-ra, de végre látható az első hivatalos trailer, amit egyesek nem tudnak rosszindulat nélkül kezelni.

Virágkorát éljük a mesék új világának, vagyis, hogy élő szereplőkkel és CGI animációval keltik életre a filmstúdiók szeretett karaktereinket, akik addig csak animált formában léteztek. Nemrég debütált a Pinokkió, Tom Hanks főszereplésével, korábban láthattuk az Aladdint, a Mulant és az Oroszlánkirályt is ebben a formában, most pedig a legbájosabb sellő ért meg az átalakulásra.

A kis hableány rendezője, Rob Marshall elmondta, hogy olyan filmet készítenek, ami tiszteleg a múlt előtt, sok dolgot megtart az eredetiből, de megújítja és tovább gondolja azt, még több mondanivalót és mélységet adva a történetnek. A kis hableány vagyis az Arielt játszó színész- és R’n’B énekesnő Halle Bailey formálja meg, aki egy csodálatos hangú ifjú tehetség. Halle elárulta, hogy gyermekkorában sokszor képzelte magát sellőnek a medencében, és óriási megtiszteltetés számára, hogy ő lehet az új Ariel.

Ami a rajongókat és kritikusokat illeti, a film tesztvetítése óriási siker lett, állítólag megfagyott a lélegzet is a teremben. A látvány pedig minden eddigi képzeletet felülmúl. De akkor mégis mi csípheti egyesek szemét? Természetesen az, hogy Ariel nem fehérbőrű. Hihetetlen, de az emberek egy részének még mindig beakad a lemez, ha nem kaukázusi szereplő játszik el egy szerepet. Így járt korábban a Star Wars sztárja, John Boyega, akit rasszista megnyilatkozások értek. De a napokban berobbant új Gyűrűk Ura sorozat, a Hatalom gyűrűi sem kerülhették el az emberi alantasságot, hiszen nagy felzúdulást okozott, hogy számtalan színes bőrű színész szerepel az epikus történetben. Remélhetőleg Halle Bailey-nek nem jut majd ennyi negatív komment.

A kis hableány élőszereplős változatában is az eredeti történet köszön majd vissza. Triton király (Javier Bardem) legfiatalabb lányának történetét meséli el. Ariel, akit már elbűvölt az emberek világa, mélyen beleszeret a jóképű Eric hercegbe (Jonah Hauer-King), miután egy hajótörés során megmenti, és elhatározza, hogy találkozik vele a víz feletti világban is. Küldetése persze komoly konfliktusba keveri apjával, és bekerül Ursula, (Melissa McCarthy) a trükkös tengeri boszorkány karmai közé. A szereplők között Jacob Tremblay, Awkwafina és Daveed Diggs is szerepel, akik a klasszikus Disney-karaktereknek, Ficánkának, Hablatynak és Sebastiannak kölcsönzik a hangjukat.

Forrás: variety.com