Az élőszereplős Pinokkió előzetese gigantikus tündérmesét ígér

2022. 08. 31.

Már nagyon várták a rajongók Pinokkió legújabb adaptációját, amelyben maga Tom Hanks alakítja Gepetto mestert.

Annyi várakozás után itt az élőszereplős Pinokkió első előzetese a Disney jóvoltából. Tom Hanks-et Geppettoként láthatjuk az ikonikus történetben, míg az elvarázsolt kisfiú hangját Benjamin Evan Ainsworth kölcsönzi.

Pinokkió
Forrás: Northfoto

A film, mint a legtöbb eddigi adaptáció, Carlo Collodi 1883-as Pinocchio kalandjai című könyvének adaptációja. A varázslatos utazás szeptember 8-án debütál a Disney Plus streaming szolgáltatásban. Az előzetes Stromboli/Tűznyelő (Giuseppe Battiston) fergeteges hangjával kezdődik, aki kiáltja: “Hölgyeim és uraim, bemutatom nektek a világ nyolcadik csodáját, az egyetlen Pinokkiót.”

A videóban bepillantást nyerhetünk olyan jelenetekbe is, amelyeken Geppetto szeretett marionettjén munkálkodik, és táncra perdíti, valamint Tücsök Tihamér (Joseph Gordon-Levitt) is feltűnik a színen. A fafaragó leesik a székéről, amikor Pinokkió megszólal, néhány pillanattal később pedig határtalan örömmel veszi tudomásul, hogy életre kel. Hamarosan a kis bábu útnak indul és megkezdődik az izgalmas, látványos, olykor nyomasztó kaland. A történetet, úgy hisszük, senkinek nem kell bemutatni.

A Kék tündér is egy egészen új koncepcióban tűnik fel, látszik, hogy rengeteg munkája van a Disney-nek abban, hogy életre keltse a mesét és a jól ismert figurát. Ez a történet generációkon átível és olyan egyetemes mondanivalót hordoz, mely mindig, minden embert megérint. Most pedig egy olyan köntösben láthatjuk viszont kedvenceinket, ami igazán méltó a Pinokkió-örökséghez.

Ez is érdekelhet:

Itt az élőszereplős Pinokkió első fotója a 65 éves Tom Hanks főszereplésével

Az oroszlánkirály jórészt animált karakterekkel, de élethűen, a Dumbó élő szereplőkkel és egy CGI elefánttal tért vissza az elmúlt időkben. Leforgatták A kis hableány élőszereplős változatát is, most pedig jön a Pinokkió. Ha szeretnél többet tudni a témában, olvasd el a cikkünket!

Forrás: variety.com