Barion Pixel Királyi sarjak, akiknek civil foglalkozásuk van – Coloré

Királyi sarjak, akiknek civil foglalkozásuk van

2021. 09. 23.

Nem mindegyikük él olyan fényűző, kivételes életet, mint gondolnánk – sokuk karrierje egészen közel áll a „hétköznapi” emberekéhez.

Főleg a brit királyi család kapcsán szoktuk meg, hogy legtöbbjük munkája egyet jelent a rangjukkal járó kötelességekkel – hivatalos eseményeken, megnyitókon, fogadásokon való részvétel, egy-egy ügy képviselete és hasonló formalitások. Egy napjuk tehát aligha különbözhetne jobban az átlagember nyolc-tizenkét órás munkanapjától. Azonban az uralkodócsaládok nem minden tagjára igaz ez, sokuknak van civil foglalkozásuk, lássuk, kik ők!

Beatrix brit királyi hercegnő

beatrix hercegnő karrier royal királyi család
A hercegnő a Royal Ascot lóversenyen 2019-ben. Forrás: Northfoto

Nem véletlenül nem lehet gyakran kiszúrni Beatrix brit királyi hercegnőt a hivatalos eseményeken úgy, mint unokatestvérét, Vilmost, vagy épp Katalin hercegnét – mert nem kötelessége. Ő nem az adófizetők által létrehozott alapból (Sovereign Grant) kapja a fizetését, mint a királyi család legtöbb tagja, hanem civil munkája van. A LinkedIn-profilja szerint 2015-ig a Sony Pictures Entertainmentnél dolgozott elemzőként, 2016-ban pedig stratégiai és kapcsolatfejlesztési alelnöke lett az Afiniti nevű szoftverfejlesztő cégnek. De senki se gondolja, hogy ezeket a pozíciókat rangja miatt kapta, hiszen diplomáját Goldsmiths, University of London-ban szerezte meg. Most azonban egy ideig távol lesz a munka világától, ugyanis megszületett kislánya.

Zara Tindall

Zara Tindall karrier royal királyi család
Zara itt érzi magát igazán nyeregben. Forrás: Northfoto

Anna hercegnő lánya, II. Erzsébet legidősebb unokája édesanyjához hasonlóan mindig is érdeklődött a lovaglás iránt, ami annyira jól ment neki, hogy olimpiai ezüstérmet szerzett díjugratásban a 2012-es londoni játékokon. Bár a pályát nem hagyta maga mögött teljesen, egy kicsit más területre evezett 2019-ben, amikor a Cheltenham Racecourse versenypálya igazgatója lett.

Marie-Chantal görög hercegné

Princess Marie Chantal karrier royal királyi család
A hercegné és férje, Pavlos herceg Sevillában 2017-ben. Forrás: Northfoto

A görög Marie-Chantal hercegné, mielőtt hozzáment volna a görög koronaherceghez, egyszerű főiskolás diák volt, aki imádta a művészeteket és épp Andy Warholnál gyakornokoskodott. Szerencsére a házasság nem jelentette tanulmányainak végét, sőt! A Vanity Fairnak azt nyilatkozta egy ízben, hogy terhessége alatt ismét fontossá vált neki, hogy valamit a saját jogán alkosson, ami csak az ő érdeme. Így született meg saját gyermekruha-márkája, melynek ma is ő az ügyvezető és a kreatív igazgatója is. A Marie Chantal névre hallgató cég ma 45 országba szállít ruhákat, és a hercegné bevallása szerint ez ad neki függetlenséget, hiszen ott ő nem birtokol semmilyen uralkodói címet.

Joakim dán herceg

karrier royal királyi család
A herceg és felesége, Mária hercegnő 2018-ban. Forrás: Northfoto

A herceg nagy valószínűséggel nem ül majd országa trónján, hiszen édesanyját, II. Margit dán királynőt az idősebbik fiú, Frigyes fogja követni. Ezért a herceg vállát sokkal kevesebb felelősség nyomja, mint bátyjáét, szabadabb életet élhet, és sokkal több lehetősége van arra, hogy azt csinálja, amit szeret. Katonai karrierje előtt egy farmon dolgozott és agrárgazdaságtannal foglalkozott. Később aztán a katonaságban alezredesi rangig jutott, de sosem szakadt el teljesen a mezőgazdaságtól – a család weboldala szerint továbbra is ilyen, illetve erdészeti munkákat vezet, és elsősorban az ipari mezőgazdaságra összpontosít velük.

Miklós dán herceg

Prince Nikolai
Miklós herceg 2020-ban a Dior kifutóján. Forrás: Evening Standard

Joakim fia, Miklós sem “tipikus” tagja a királyi családnak, az 1999-ben született herceg néhány éve egy modellügynökséggel kötött szerződést. Ezután pedig nem sokkal a Dior szúrta ki magának, és azóta is rendszeresen dolgozik a luxusmárkával. Bár szülei 2005-ben elváltak, közösen nevelték fel, és apja mindig is támogatta őt saját útjának kitaposásában. Eddig nagyon úgy tűnik, hogy jól alakulnak a dolgai.

Charlotte Casiraghi

karrier royal királyi család
Charlotte a Longines Global Champions Tour lóversenysorozat monacói gutamán 2021 nyarán. Forrás: Northfoto

Charlotte nagymamája az egykori Grace Kelly, vagyis Grace monacói hercegnő volt, szülei pedig Karolina monacói és hannoveri hercegnő és Stefano Casiraghi olasz iparmágnás. Ő azonban nem viseli hercegnői címét és nem a család pénzéből él – helyette magazinszerkesztőként, íróként is bizonyított már, és nem áll távol tőle a divat világa sem. Sokszor hasonlítják néhai nagyanyjához, mert szépségben és stílusérzékben sem marad el tőle, modellként is dolgozik. 2010-ben a Gucci lovagló-kollekciójának nagykövete lett, majd négy évvel később pedig a Gucci Cosmetics arca. Mivel igyekszik függetlenedni a koronától, így úgy tekint magára, mint egy civil, aki történetesen az uralkodó (II. Albert) unokahúga.