Barion Pixel 5 hasznos online kurzus, amit ingyen is elvégezhetsz – Coloré

5 hasznos online kurzus, amit ingyen is elvégezhetsz

2023. 04. 26.

Az interneten keresgélve több online kurzust is találhatunk, ám ezeknek a többsége általában tandíjhoz kötött. Vannak azonban olyanok is, melyeken díjmentesen részt vehetünk, és sokat segíthetnek nekünk abban, hogy megtaláljuk a helyünket a 21. században.

Sokáig elképzelhetetlen volt, hogy online kurzuson sajátítsunk el új képességeket, de ma már nemcsak ismeretekkel gyarapodhatunk, hanem akár új szakmák birtokosai is lehetünk, de nyelveket is tanulhatunk!

Természetesen minél nagyobb tudásanyagot kapunk, annyival nagyobb a valószínűsége, hogy fizetnünk kell érte. Szerencsére azonban több olyan készség van, amiket hamar megtanulhatunk és megérthetünk, ha érthetően elmagyarázzák és megmutatják.

A Google ebben segíthet nekünk, és olyan ingyenes kurzusokat kínál, amik nemcsak az álláskeresésben segíthetnek, hanem abban is, hogy a saját vállalkozásunkat sikerre vigyük!

5 ingyenes online kurzus

A kurzusok akár magyar nyelven is elérhetőek, de ha fejleszteni szeretnénk a már meglévő, legalább közepes angoltudásunkat, akár angolul is igénybe vehetjük őket. A tanfolyamok elvégzéséért nemcsak oklevelet, hanem modulokat is kapunk, így ha a munkahelyünk kötelez rá, hogy évente szerezzünk modulokat, ezek a tanfolyamok tökéletesek. Mielőtt bármelyikbe belekezdenénk, láthatjuk a témákat, így biztosan tudjuk, hogy hasznos lehet-e, ha végigcsináljuk az adott kurzust. A különböző tanfolyamokat oktatóvideók és magyarázatok kísérik, ráadásul egy életen át hozzáférhetünk a kurzusok anyagához!

Állásmegszerző kurzus

Ha fel szeretnénk venni a versenyt a munkaerőpiaci kihívásokkal, a Szerezze meg következő állását nevű kurzus lehet a legjobb nekünk, ugyanis kiderül belőle, hogy hogyan kell önéletrajzot írni, és az is, hogy ha eljutunk egy állásinterjúra, hogyan győzhetjük meg arról potenciális munkahelyünket, hogy mi vagyunk a legjobbak.

Bizalomépítés önpromócióval

Ha bizonytalanok vagyunk magunkban, tökéletes lehet ez a kurzus, ami akkor is segítségünkre lehet, ha vállalkozásunk van, és akkor is, ha egy munkáltatót szeretnénk meggyőzni a foglalkoztatásunkról vagy az előléptetésünkről. A kurzus által nemcsak a munkáltatók fogják elhinni rólunk, hogy alkalmasak vagyunk egy-egy munkára, hanem mi magunk is!

Az online kurzusok előnye, hogy a saját időnkben és ritmusunkban tanulhatunk
Az online kurzusok előnye, hogy a saját időnkben és ritmusunkban tanulhatunk / Kép forrása: Unsplash

Prezentációs tréning

Ha a már meglévő munkahelyünkön nem érezzük magunkat komfortosnak, ha prezentálunk, a tréningből megtudhatjuk, hogy mire kell figyelnünk, ha diavetítést készítünk, és ha nyilvánosan adunk elő. Ez akár akkor is hasznos lehet, ha vállalkozók vagyunk, és a szolgáltatásunk minőségéről szeretnénk meggyőzni egy-egy ügyfelet.

A digitális marketing alapjai

A tanfolyam leginkább olyanoknak való, akik érdeklődnek az online marketing iránt, vagy ebben dolgoznak, netán szándékoznak dolgozni. Akár saját cég esetében is hasznos lehet, hiszen a kurzus segítségével megfogalmazhatjuk az online céljainkat, és meg is valósíthatjuk őket. Megérthetjük a különböző weboldalak működését és azt is, hogy a felhasználók mi alapján keresnek rá kulcsszavakra.

Ügyféligények feltérképezése

A mindössze egyórás kurzuson megismerhetjük a webanalitika alapjait, és megérthetjük, hogy hogyan használhatjuk a vállalkozásunkban. A webanalitika választ adhat azokra a kérdésekre, hogy mennyire működőképes az oldalunk, és hogy arra is, hogy melyik az a közönség, ami termékeinket vagy szolgáltatásainkat keresi, ezáltal célzott marketinggel juttathatjuk el hozzájuk, amit keresnek.

A Google Digital Workshop oldalán több, ezekhez hasonló tanfolyam közül válogathatunk, így ha saját cég létrehozásában gondolkoznánk, akár az első lépést is megtehetjük a kurzusok elvégzésével.

Nyitókép forrása: Unsplash