Barion Pixel Minden, amit tudni szerettél volna a médiumokról – Coloré

Minden, amit tudni szerettél volna a médiumokról

2022. 05. 09.

A médiumokról szinte mindenki hallott már, és a legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a spiritualitáshoz van köze. Ebben senki nem is téved, ám kevesen tudják, hogy valóban mire képesek a médiumok, és hogy miért is nagy dolog, ha valaki különleges képességekkel születik.

A médium latin eredetű szó, melynek jelentése „középen elhelyezkedő”. Ez utal arra, hogy ég és Föld, élő és holt közt van, így képes a két világ közti kommunikációra. Ilyen képességekkel már a középkorban is rendelkeztek emberek, ám akkor még boszorkánynak hívták őket. Képességeiknél fogva üldözték őket, mert nem nézték jó szemmel azt, aki eltér a megszokottól, különösen akkor, ha az a szellemvilággal beszélget.

E tekintetben a manapság ,,praktizáló” médiumok sincsenek könnyű helyzetben, ugyanis sokan nem tudják értelmezni munkájukat, sőt, őrültségnek vagy sátáninak tartják. Ennek ellenére egyre többen érdeklődnek a spiritualitás iránt, vagy szeretnék felvenni a kapcsolatot elhunyt szerettükkel. A médium azonban nem csak ebben tud segíteni.

A médiumok nincsenek könnyű helyzetben
A médiumokat sokan kuruzslónak tartják / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Látni, érezni, tudni

A médiumok többfélék lehetnek: vannak fejleszthető képességek, ám többségük veleszületett, így egy bizonyos ponton túl hiába kérünk segítséget. A tisztánlátók harmadik szeme jóval élesebb, mint társaiké: akár fotografikus élességgel is képesek látni nemcsak a múlt, hanem a jelen vagy akár a jövő eseményeit is. Sok médium azonban összekeveri a saját fantáziáját a tényleges látással.

A tisztánérzők nincsenek könnyű helyzetben, mert olyannyira érzik a körülöttük lévő emberek energiáit, hogy védekezniük kell, hogy a mindennapokban ne legyen rájuk hatással. Ez különösen a negatív energiákra igaz, amik ugyanúgy rajtuk ,,csattannak”, mint a pozitívak.

Médium
Sok médium a kártyavetésben teljesedik ki / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

A tisztántudók vannak a legkevesebben, ők „csak úgy” tudnak. Nincs szükségük történetre vagy kérdésre, ezek nélkül is pontosan tudják, hogy miért fordulunk hozzájuk segítségért.

A médiumok különböző lényekkel is tudnak kommunikálni, ez attól függ, hogy ki mire érzékeny. Van, aki a kártyavetésben tud kiteljesedni, míg sokan az angyalokat látják, és kommunikálnak velük.

A médium kapcsolata a szellemvilággal

Aki nem csak a szemével lát, képes természetfeletti kapcsolatot kialakítani élők és holtak között. Ennek több módja is van: az egyik esetben a médium teljesen tudatánál van, míg a szellemvilággal kommunikál, de akár transzállapotban is lehet. Előbbinél a szakember látja és hallja, amit a körülötte lévő lélek mond neki, míg a transzállapotnál az elhunyt lelke kölcsönveszi a médium testét, így kommunikálva hátrahagyott szerettével.

Ilyen esetben a kapcsolattartó olyan módon adja át egész testét a szellemeknek, hogy képes azon a nyelven kommunikálni, amelyen a szellem életében tette, és az ő egykori kézírásával is képes írni. Egy-egy ilyen alkalom rendkívül megviseli az élő testét, így nem alkalmas hosszabb beszélgetések lebonyolítására, csupán egy-két mondatot lehet váltani a halott lelkével. Sok esetben a médium nem tudja visszaidézni, hogy mi történt vele, így több választ nem várhatunk tőle annál, mint amennyit előzőleg hallottunk.

A holt lélek sokszor kölcsönveszi a médium testét a kommunikációhoz
A holt lélek sokszor kölcsönveszi a médium testét a kommunikációhoz / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Fontos azonban észben tartanunk, hogy ahogy itt, a földön mi is olyanokat keresünk az életünkben, akikkel közös az értékrendünk, így a médium sem tud bárkivel kapcsolatot teremteni a szellemvilágból. Ennek alapján csupán olyannal tud beszélgetést kezdeményezni, akivel egy szinten áll, és nem is érdemes erőltetni, ha nem sikerül a kapcsolatfelvétel, mert akár bajt is okozhatunk vele.

Kiből lesz médium?

Ezt a pályát nem mi választjuk, hanem a pálya választ bennünket. A médiumok erős fizikai és mentális erővel bírnak, hogy minden szempontból képesek legyenek uralni azokat a hatásokat, amiknek kiteszik magukat munkájuk során. Jellemzően rendkívül érzékenyek, ez az egyik első jele annak, hogy különleges képességekkel rendelkeznek. Mivel sokszor csak egy-egy betűt vagy szót hallanak, fontos, hogy pontosan elmondják, hogy mit tapasztalnak, hiszen a hozzá fordulónak minden egyes apró részlet fontos lehet, amikor egykori szerettével való kommunikációt kér.

Természetesen vannak olyanok, akik az emberi hiszékenységet kihasználva állítják magukról, hogy képesek felvenni a kapcsolatot a szellemvilággal. Az ilyesfajta kommunikáció egyik íratlan szabálya, hogy a segítő szándék vezérli azt, aki megszólítja nevünkben halott családtagunkat vagy barátunkat, így nem kér horribilis összeget szolgálataiért.