Barion Pixel Melyik a legritkább csillagjegy? Csak kevesen találják el – Coloré

Melyik a legritkább csillagjegy? Csak kevesen találják el

2021. 12. 15.

Ha szánsz néhány percet arra, hogy átgondold, milyen zodiákusban születtek a közeli hozzátartozóid, barátaid, ismerőseid, akkor szokatlanul nagy különbséget tapasztalhatsz az egyes állatövi jegyek előfordulását illetően.

Egyesek szerint mindez azért lehetséges, mert születési horoszkópunk meghatározza, hogy a többi csillagjegyek közül kikkel jövünk ki a legjobban. Ez tény, mindenesetre arra a kérdésre nem ad választ, hogy mely csillagjegyekből születik a legkevesebb és miért. A FiveThirtyEight kutatói azonban nemrég megfejtették a talányt.

Melyik a legritkább csillagjegy?

Tekintsünk most egy pillanatra el az asztrológiától, helyette koncentráljunk pusztán a születési statisztikai adatokra. Mit látunk? Azt, hogy a gyakorlatias, roppant céltudatos és kitartó Bak számít manapság a legritkábban előforduló csillagjegynek. A Bak szülöttei ugyanis december 22. és január 19. között jönnek világra, ami mindössze 29 napot jelent – ez az időszak a legrövidebb a zodiákusban, hiszen a többi legalább harminc napig tart.

A Bak a legritkább csillagjegy
A Bak a világ legritkább csillagjegye (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Hogy választ kapjanak a miértekre, a FiveThirtyEight munkatársai 1994 és 2014 közötti születési adatokat vizsgáltak: kiderült, hogy az a három nap, amikor a legkevesebb gyermek születik a világon, mind a Bak havába esik. Ide tartozik a Szenteste, karácsony első napja, valamint január elseje. A kutatók az egyik lehetséges magyarázatot abban látják, hogy az említett ünnepnapokra általában nem ütemeznek tervezett szüléseket, vagyis karácsonykor és újév napján jellemzően a természetesen úton vagy sürgősségi beavatkozással világra segített csecsemők látják meg a napvilágot.

A másik ok pedig az lehet, hogy a hideg téli hónapokban a fogantatások száma nagyobb a születésekéhez képest, merthogy utóbbiak a júliustól októberig tartó időszakban a leggyakoribbak. Hogy miért fogan meg több kisbaba télen? Nagy valószínűséggel azért, mert ilyenkor többen mennek szabadságra, a lelassult életmód pedig kedvez a meghitt együttlétnek.

Mostantól tehát érdemes más szemmel tekintenünk a Bak csillagjegy szülötteire: ez a Föld elemű jegy nem csupán rendkívül szabály- és hagyománytisztelő, de környezetével és saját magával szemben is magasra teszi a mércét. Szorgalma és kitartása bámulatos, addig megy, amíg el nem éri kitűzött céljait. Nemcsak a pénzével, de az idejével is takarékosan bánik, nagyon helyén van az esze. Plusz, mint láthattuk, Bakokból születik a legkevesebben a világon.

Melyik a leggyakrabban előforduló csillagjegy?

A My Astro Secrets szerint az Amerikai Egyesült Államok lakosságának 9,6 százalékát a titokzatos és rejtélyes Skorpiók teszik ki. Az ok, amiért a legtöbb születésnap október 23. és november 21. közé esik, az alighanem annak tudható be, hogy karácsonykor, az újév időszakában (valamint idevehetjük a Valentin-napot) is, több kisbaba fogan meg világszerte, mint az év többi részében.

Vagyis elmondhatjuk, hogy a világ egyik legösszetettebb (és legmegosztóbb) csillagjegye egyben a leggyakrabban előforduló is. A Skorpiók amennyire zárkózott személyiségek, annyira izgalmasak, szenvedélyesek és intelligensek. Szerencsések vagyunk, ha a barátunknak tudhatjuk őket, azonban ne akarjuk magunkra haragítani, mert abban nem lesz köszönet.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix