Barion Pixel A színes kristályok energiái – Így érdemes kihasználni – Coloré

A színes kristályok energiái – Így érdemes kihasználni

2023. 02. 15.

Minden kristálynak egyedi rezgése van, és mindegyiket más módon használhatjuk fel, hiszen testünkhöz közel tartva őket, a rezgések átadódnak a sejtjeinknek.

A kristályok, mint nemes kőzetek az ásványbirodalom csodatevői. Mivel bizonyítottan rezgést bocsátanak ki, az ember, mint a természet része, kihasználhatja a különleges adottságú köveket. A kristályok rezgése elsősorban színükkel van kapcsolatban, így attól függően, hogy az alvásunkat szeretnénk javítani, a szerelmi életünket, a bennünk szunnyadó szenvedélyt, az immunrendszert felturbózni vagy vitálisabbnak lenni, a megfelelő színű ásványokat kell megtalálnunk hozzá.

Kristályokat már számos helyen lehet kapni, akár az interneten is rendelhetünk, de mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy eredeti, tiszta ásványokat szerezhetünk be az adott forgalmazótól!

kristály
Forrás: Unsplash

A vörös kristályok általában a bátorsággal, az erővel, a cselekvéssel, a magabiztossággal, a szexuális szenvedéllyel és a potenciával társulnak. A vörös kristályok gyorsan, a dolgok lényegéhez jutnak. Jó ötlet tartani egyet a matracunk alatt vagy az ágyunk mellett – vagy szexuális szenvedélyhez akár a csípőnk közelében (például a zsebben) elhelyezve.

Példák: karneol, rubin, tűz achát, vörös jáspis

A sárgás kristályok általában az örömhöz, a kreativitáshoz, a termékenységhez, a bőséghez és a boldogsághoz kapcsolódnak. A memóriát, koncentrációt is javíthatják. Tartsunk egy darab narancssárga kristályt a konyhában, hogy az egész háztartás jó energiákat kapjon.

Példák: borostyán, tűzopál, citrin, tigrisszem, sárga holdkő

Kristály
Forrás: Unsplash

A zöld kristályok általában a gyógyuláshoz, a fokozatos növekedéshez és fejlődéshez, a természethez, az egészséghez, a szeretethez és a hűséghez kapcsolódnak. A zöld kristályok tökéletes választások ékszerekhez, mert hatásukat legjobban hosszú távú közelségben lehet elérni.

Példák: smaragd, mohaachát, jáde, fukszit

A kék kristályok általában a békéhez, az igazságossághoz, a tekintélyhez, a partnerséghez és az együttműködéshez kapcsolódnak. Ehhez a színhez a nagy otthoni boldogság is társulhat, ezért tartsunk belőlük az előcsarnokban vagy a folyosón. A méret nem számít, ha a kristály erejéről van szó.

Példák: azurit, kék csipke achát, kék howlit, akvamarin

A fehér és áttetsző kristályok általában a tisztasággal, az inspirációval, az új kezdetekkel és az életerővel társulnak. Nagyon jó jolly jokerek. Ha csak egy kristályt veszünk, akkor vegyünk egy fehéret vagy átlátszót. Más kristályok tisztítására is használhatók: egyszerűen tedd egy olyan kristály mellé, amelyet sokat használtál, hogy újra felragyogjon.

Példák: kvarc, átlátszó opál, tiszta fluorit, átlátszó topáz

kristály
Forrás: Unsplash
Borítókép forrása: Unsplash