Csillagjegyed elárulja, mennyire vagy hajlamos a hipochondriára

2022. 05. 12.

A hipochondriára hajlamos csillagjegyek egy lehetséges betegség legkisebb jelénél is képesek halálra izgulni magukat. Te közéjük tartozol?

A hipochondriában szenvedők túlzottan aggódnak az egészségükért, és gyakran megszállottai a gondolatnak, hogy valamilyen súlyos, diagnosztizálatlan betegségük van. Az internet ráadásul felnagyíthatja pánikukat, hiszen sokan órákat töltenek YouTube-videók nézésével, különböző cikkek olvasásával, hogy bizonyságot szerezzenek egészségi állapotuk súlyosságáról.

Hipochondria 1
Csillagjegytől függetlenül a hipochondria egy pszichés betegség, amit komolyan kell venni (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

A legtöbb hipochonder azonban nem orvos, csupán magukat diagnosztizálják, és általában messze járnak az igazságtól. Az érintettek egyik problémája, hogy bár meg vannak győződve arról, hogy súlyosan betegek, mégsem fordulnak orvoshoz, vagy épp ellenkezőleg, annyi szakembert felkeresnek, hogy végül összezavarodnak. Előfordulnak olyan esetek, amikor a hipochonderek megnyugtató eredményt kapnak, amitől azonnal megkönnyebbülnek, ám csak idő kérdése, hogy félelmeik újra előkerüljenek. A hipochondria egy pszichológiai rendellenesség, amit komolyan kell venni, és szakember segítségét kérni. Most pedig nézzük, mely csillagjegyek hajlamosak a leginkább erre.

Ez az 5 csillagjegy hajlamos a hipochondriára

Szűz

A Szüzeknek megvan az a természetes képességük, hogy a lehető legrosszabb végkimenetelre számítsanak, emiatt hajlamosak a hipochondriára. Példának okáért számukra valami soha sem csupán egy emésztési zavar vagy tüsszögés; ez valami sokkal szörnyűbb. Mivel a jegy szülöttei istenadta kutatótehetségek is egyben, gyorsan előállnak a diagnózissal és a lehetséges kezelési móddal. A dolog pozitívuma viszont, hogy a Szüzek alapvetően nagyon vigyáznak az egészségükre, így arra is, hogy mozogjanak, elég időt töltsenek friss levegőn, és odafigyeljenek a táplálkozásukra.

Rák

A Rákok általában olyan típusú hipochonderek, akik jól érzik magukat, de meg vannak győződve arról, hogy bármelyik pillanatban megbetegedhetnek. Fokozott éberség jellemzi őket, és ha azt hallják, hogy a környezetükben valakinél bizonyos tünet jelentkezik, hirtelen úgy érzik, mintha ők is ugyanezt éreznék. A Rákok törődnek másokkal, és ott akarnak lenni, ha egy szerettük beteg, ugyanakkor szorongnak, ha azt hiszik, hogy a beteg fertőző. Az tehát a legjobb, ha csak távolról támogatják családtagjaikat.

Bak

Bármennyire is pozitívak és vidámak, a Bakok rendkívül pesszimisták is tudnak lenni, ami közvetlenül abból fakad, hogy minden tünetet egy szörnyű betegség bizonyítékaként értelmeznek. A Bakok és más hipochonderek közötti legfontosabb különbség, hogy előbbiek általában nagyon szűkszavúak az egészségügyi problémáikról. Addig tartják magukban a gondjaikat, amíg nem lesz olyan rossz, hogy tenniük kell ellene. Kiváló problémamegoldók, kivéve ha velük van gond.

Hipochondria
Bizony csillagjegyek hajlamosak a hipochondriára, és a betegség legkisebb jelére is pánikba esnek (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Halak

A Halak azon fajta hipochonderek, akik azt hiszik, hogy valami nincs rendben velük, de megpróbálják kiverni a fejükből, és nem foglalkoznak vele, vagy a maguk módján kezelik a tüneteket. Amikor már nem tudják figyelmen kívül hagyni betegségüket, ha tehetik, az alternatív gyógyászat útját választják. A zodiákus szülöttei nem félnek új kezeléseket kipróbálni, kreatív természetük még az orvoslás területén is megmutatkozik. Roppant érzelmesek, és ha azt gyanítják, hogy betegek, az az egész lényükre kihat.

Mérleg

Talán a Mérlegek hajlamosak leginkább a hipochondriára, valószínűleg azért, mert mindig nagyon tisztában vannak önmagukkal és érzéseikkel. Időnként manipulatívak, és gyakran arra használják betegségüket, tüneteiket, hogy figyelmet, együttérzést csikarjanak ki környezetükből. Nem arról van szó, hogy élvezik az áldozatkártya kijátszását, csupán azt remélik, hogy valami pozitívum is származhat abból, hogy úgy érzik, halálos betegségben szenvednek.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix