Ez a 4 csillagjegy a legsértődékenyebb: minden apróságon fennakadnak

Gyakran mondják, hogy a sértődékenység a gyerekekre jellemző, csakhogy sokan felnőttkorukban is képesek minden apróságot a szívükre venni.

Ennek hátterében legtöbbször alacsony önértékelés áll (ami szakember segítségét igényelheti), de ne felejtsük el, hogy az sem mindegy, hogy milyen csillagjegy szülötteként jöttünk világra. Az alábbi 4 csillagjegy garantáltan a legsértődékenyebb mind közül.

Rák

A Rákok roppant érzékenyek és bizonytalanok, ráadásul igazi hangulatemberek: a dolgokhoz való hozzáállásuk, és a körülöttük zajló eseményekre adott reakcióik éppoly változékonyak, mint uralkodó bolygójuk, a Hold – emiatt nehéz kiszámítani őket. Időnként értik a viccet és akár még saját magukon is jót nevetnek, máskor viszont vérig sértődnek. Ráadásul mindenkinél könnyebben belelovalják magukat az érzelmeikbe, ezért sokszor felnagyítják a problémákat. Ember legyen a talpán, aki ilyenkor jobb belátásra bírja a Rákokat.

Szűz

A két lábbal a földön álló Szüzeket ritkán ragadják el érzelmei, és általában a bolhából sem csinálnak elefántot. Ők sokkal inkább azért bántódnak meg könnyedén, mert mindent rendkívül alaposan szemlélnek, és a legapróbb részletek sem kerülik el a figyelmüket, ezért könnyen megbántódhatnak egy mások számára jelentéktelennek tűnő megjegyzés vagy gesztus miatt. Amire aztán évek múlva is pontosan emlékeznek. A másik, ami miatt a jegy szülöttei gyakran sérülnek, hogy hatalmasak az elvárásaik úgy magukkal, mint másokkal szemben.

Skorpió

A legtöbben a dominancia és az öntudatos szavakat kapcsolják a Skorpióhoz, csakhogy idővel megmutatkozik, hogy mégsem olyan magabiztosak, mint amilyennek mutatják magukat. Egyszerre hihetetlenül szenvedélyesek és érzékenyek, ami egyszerre áldás és átok: számos előnye van, de részben ennek köszönhető, hogy a Skorpiók önbizalma csak látszólag olyan hatalmas.

Merges No
Fotó: Shutterstock/Puzzlepix

A dolgot tovább nehezíti, hogy a jegy szülöttei borzasztóan titokzatosak: ritkán tárják fel valódi érzéseiket, ám ha megsértik őket, azt egy percig sem rejtegetik, és előbb-utóbb megtalálják a módját, hogy az érintett tudomására hozzák. Akinek ezek után mindenképp bocsánatot kell kérnie. Nem is egyszer.

Halak

Ha az érzékenységért díjat osztanának, a Halak csillagjegy minden bizonnyal megkapná ezt a címet. A jegy szülöttei bármin és bármikor megbántódhatnak, és bár eleinte próbálják palástolni sértődöttségüket, végül aztán mégis világgá kürtölik sérelmeiket. Akár szavak nélkül is. Elég egy rossz vicc, egy kétértelmű mondat, és a bizonytalankodó Halak máris úgy érzi, hogy rajta gúnyolódnak, amit jó eséllyel felnőttkorára sem tud a helyén kezelni.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!