Barion Pixel 3 csillagjegy, akik tökéletes nevelőszülők lennének – Coloré

3 csillagjegy, akik tökéletes nevelőszülők lennének

2022. 08. 23.

A gyereknevelés egy felelősségteljes és kemény munka, akkor is, ha a saját utódainkról van szó, hát még ha nehéz sorsú gyerekekről. De kinek vagy, mely csillagjegyeknek való a mai világban az ilyen jellegű tevékenység?

A nevelőszülőséget sokan keverik az örökbefogadással. De míg az örökbefogadó szülő papíron szülői jogokat kap és a gyermek egy vér szerinti gyerek helyzetébe kerül ezáltal, addig a nevelőszülőség munka, amelyért fizetés jár, és általában több gyermek ellátásáról szól.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

A nevelőszülőséghez tanfolyamot kell végezni, ezután működési engedélyt kap a jelentkező. Ahhoz, hogy valaki jó nevelőszülő legyen, hasonló adottságokkal kell rendelkeznie, mint egy pedagógusnak. Mérhetetlen türelemre, empátiára van szükség, arra, hogy el tudjuk fogadni a gyereket a nehézségekkel együtt.

Bizonyos csillagjegyek túlságosan türelmetlenek ahhoz, hogy ebben a szerepben jók legyenek, de nincs is ezzel gond. Vannak azonban olyanok, akik kifejezetten kiteljesedhetnek egy ilyen pályán.

Rák

A zodiákusba tartozó emberek általában empatikusak, nyitottak és védelmezőek. Nagyon gondoskodóak a családjukkal, gyakran feláldozzák magukat, hogy másoknak jó legyen. Az adakozó és szeretetteljes Rákok jó szülők, tanárok és persze nevelőszülők lehetnek. Át tudják érezni, hogy a traumatizált gyerekeknek több odafigyelésre és megértésre van szükségük.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

Kos

A céltudatos és tüzes Kosok nem feltétlen a türelmükről ismertek, és van is egyfajta önimádat is bennük, azonban azt is érdemes tudni, hogy szülőként rendkívül határozottak, mindent megtesznek a gyerekért, tűzön-vízen át képviselik az érdekeiket. Azok a Kosok, akik gyerekcentrikusak, remek nevelőszülőkké válhatnak, hiszen az ilyen munkakörben sok az intézni való, hivatalos dolog, utánajárás, amiket a jegy szülöttei kihívásként élnek meg.

Bak

A kissé bolondos, szabadszájú Bakok nagyon kreatívak és szeretnek szervezkedni. Szülőként ők varázsolják a legmenőbb szülinapi partikat, szívesen játszanak együtt a gyerekekkel vagy énekelnek nekik. Éppen ezért a Bak olyan nevelőszülő tud lenni, aki nem görcsöl rá a dolgokra, hanem kicsit lazábban kezeli a problémákat. Vidám, szellemes természetükkel meg tudják nyerni maguknak a gyerekeket.

Rajtuk kívül természetesen más jegyek szülöttei is nagyszerű pótszülőkké válhatnak, ha a fentebb említett adottságaik megvannak és szívükben erre éreznek elhivatottságot!

Ez is érdekelhet:

Ez a 4 legféltékenyebb csillagjegy az asztrológus szerint

Mi táplálja a féltékenységet a csillagjegyekben? Szerelem? Birtoklási vágy? Önbizalomhiány? Egy biztos, ha túlságosan nagy méretet ölt, akkor teljesen tönkre tudja tenni a párkapcsolatunkat. Ha szeretnéd megtudni, mely csillagjegyekről van szó, olvasd el a cikkünket!