Barion Pixel 3 csillagjegy, akik hajlamosak a hazugságra – Coloré

3 csillagjegy, akik hajlamosak a hazugságra

2022. 10. 20.

Vajon tényleg van különbség kegyes hazugság, füllentés vagy beteges hazudozás között? Mennyire kell valaminek eltérnie az igazságtól, hogy az már hazugságnak minősüljön? És a nagy kérdés: mennyire van köze ehhez a csillagjegyünknek?

A legegyenesebb út mindig az igazság – tartják sokan. Ennek ellenére szinte nem is létezik olyan ember, aki ne hazudott volna élete során legalább egyszer.

Nehéz lenne olyan személyt találni, aki életében mindig, minden helyzetben az igazat mondja. Van azonban különbség – legalábbis szándékban és következményekben – egy füllentés, kegyes hazugság és a notórius hazudozás között. Utóbbi akár a hazudozó életét is tönkreteheti. Nézzük, melyik csillagjegy mennyire süllyed mélyre a hazugságok mocsarában!

Atlas Green Mhl94ei4rko Unsplash
Forrás: Unsplash

Ikrek

Az Ikrek kettősségéből fakad, hogy az éremnek és az igazságnak is két oldala van a világában. Attól függően, melyik személyisége dominál egy adott időszakban, úgy éli meg a világot, a történéseket és aszerint adja is elő azokat. Előfordulhat azonban, hogy saját magával keveredik ellentmondásba, így habozás nélkül hazudni kezd, hogy ne érezze magát rosszul. Az Ikrek igazságérzete ennek ellenére erős, de sokszor tényleg nem a valóságnak megfelelően látnak egy-egy adott helyzetet. Magukkal ragadják őket az érzelmeik, ezért a hazugságot adják elő igazként.

Skorpió

A Skorpiók minden asztrológiát kutató szerint a legveszélyesebb csillagjegyek közé tartoznak, és ez nemcsak temperamentumuk és harci kedvük miatt van így, hanem mert mesterien hazudnak. Imádnak mesélni, színesebbé tenni a valóságot, és szeretik, ha rájuk figyelnek. Ezért akár nagyokat is mondanak, és jót nevetnek, ha sikerül a jelenlévőket ámulatba ejteni. Szorult helyzetben keményen támadnak, de ha ez nem elég, akkor egy-két ferdítéssel is megerősítik a védelmet. Olykor belevesznek saját trükkjeikbe, ilyenkor tetten érhetők a hazugságaik.

hazug csillagjegyek
Forrás: Unsplash

Rák

A Rák a tipikus kegyes hazudozó. Nem a maga védelmében füllent, sokkal inkább másokat akar kiszolgálni a hazugsággal. Érzelmes és simulékony jegy, szeret mások kedvében járni, ezért ha kell, hát füllent. Nem manipulálni szándékozik ezzel, hanem elősegíteni azt, hogy mindenki jól érezze magát a helyzetben. Kicsit „napraforgó-elvű”, vagyis annak ad igazat és arra bólogat, akivel épp a beszélgetést lefolytatja. Ettől függetlenül a Rák kedves és figyelmes, nem akar rosszat, sem pedig extrán érvényesülni a hazugsága által.

Borítókép forrása: Unsplash