Amit az őrangyalokról tudni lehet

2021. 10. 07.

Sokan sejtik, hogy velük vannak őrangyalaik, ám mégsem feltétlenül tudják pontosan, hogy miben és hogyan segítik utunkat.

Egy életen át

Az őrangyalok születésünk pillanatától kezdve velünk vannak. Az a feladatuk, hogy a saját magunk által választott életfeladat elvégzésében segítségünkre legyenek. Emberi tudattal felfoghatatlan, hogy valaki hogyan képes önzetlenül kitartani és végigkísérni egy egész életet. Adódik a kérdés, hogy miért jó ez neki? A válasz az, hogy az őrangyalnak nem kell, hogy jó legyen. Feltétel nélküli szeretettel bír irántunk, így velünk örül, ha boldogok vagyunk, és vigasztalást nyújt, ha bánat ér.

Jelenlétüket a folytonos rohangálás mellett nem érezhetjük, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy őrizzék utunkat. Ugyan fizikailag csak létünk utolsó perceiben fogjuk látni őket, érzékelhetjük életünkre gyakorolt hatásaikat, például akkor, ha egy szerencsétlen balesetből épen kikerülünk, vagy ha meg sem történik velünk az adott baleset. Hívhatjuk csodának, vagy véletlennek, de biztosak lehetünk benne, hogy őrangyalunk kezében voltunk.

Tény azonban, hogy csupán ebben az esetben avatkozhat közbe, és csakis akkor, ha nem az a sorsunk, hogy így fejezzük be földi életünket. A többi segítség csak rajtunk múlik: kérnünk kell, és ha módjában áll, segít.

őrangyal, angyal, segítő, szobor
Fotó: Shutterstock

A Katolikus Egyház sem cáfolja az őrangyalok létezését. Maga Ferenc pápa is beszélt már róluk. Egy beszédében azt tanácsolta, hogy ne lázadjuk angyalunk ellen, hanem figyeljünk arra, amit mond. Ha azt halljuk fejünkben, hogy ,,ezt ne így csináld!”, próbáljunk meg útmutatásai szerint cselekedni, hiszen csak a javunkat akarja. Ahogy a Biblia írja: ,,angyalt küldök előtted, hogy megőrizzen az úton, hogy el ne tévedj”.

Honnan tudom, hogy velem van?

Ugyan láthatatlan lényekről van szó, mégis képesek jelét adni annak, hogy velünk vannak. Erre egyszerű utalások vannak: egy a semmiből lehulló tollpihe, egy kellemes illat, ami megcsapja az orrunkat, de egy váratlan fuvallat az arcunkon mind-mind arról tanúskodnak, hogy őrangyalunk jelen van, és vigyáz ránk.

Sokszor egy álmon, vagy a fejünkben lejátszódó képen keresztül üzenik meg létezésüket.

Ugyan nem várnak hálát a segítségükért, mégis nagy örömet szerezhetünk nekik azzal, ha megköszönjük mindennapi munkájukat.

Ha nem veszünk tudomást angyalunk létezéséről, magát nem zavartatva segít minket tovább. Ezek a lények olyan önzetlenek, hogy emberi ésszel felfoghatatlan: annyira szeretnek minket, hogy azt is képesek elnézni, ha elutasítjuk őket.

Amellett, hogy velünk vannak, az angyalok tesznek azért, hogy jót cselekedjünk. Amikor valaki babakocsit próbál levinni a metróaluljáróba vagy egy vak ember próbál átkelni az úttesten, őrangyalunk a fülünkbe súgja, hogy menjünk oda segíteni embertársunkon.

Hallgassunk hát angyalunk szavára, mert számára mindig mi leszünk a legfontosabbak!