Barion Pixel Tavaszias hétvége elé nézünk! – Coloré

Tavaszias hétvége elé nézünk!

2023. 02. 16.

Az utóbbi időben megmutatta a foga fehérjét a tél, de a hétvégére kapunk egy kis enyhülést, és még egy kicsit a tavasz illatát is érezhetjük!

Pénteken reggel felhős lesz az ég, az északi tájakon pedig esőre is számíthatunk. A hőmérséklet a hajnali órákban sem megy -3 fok alá, de helyenként akár +4 fok is lehet! Napközben is marad a felhős ég, így helyenként készülhetünk esőre, záporesőre. A nappali hőmérséklet 5 és 14 fok között alakul, ám az erős szél miatt kevesebbnek érezhetjük – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Szombaton reggel nem fog a hasunkra sütni a Nap, és ha az északkeleti tájakon lakunk, könnyedén ébredhetünk az eső kopogására. A szél sokfelé erős, helyenként viharos lehet. Mindennek ellenére a nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között fog alakulni.

Vasárnap egy hidegfront vet véget a kellemes, tavaszi időnek, ami záport és szelet hoz magával. Ekkor már csupán csak 10 fok körül várható a nappali maximum hőmérséklet.

A jövő hét elején ismét láthatjuk a Napot, de a szél nem vesz vissza erejéből. A reggeli órákban zimankó lesz, nappal pedig legfeljebb 9 fokig mehet fel a hőmérő higanyszála.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix