Barion Pixel Tönkre mehet a Netflix: 70 millió dollárra perel a Szarvasbébi valódi zaklatója – Coloré

Tönkre mehet a Netflix: 70 millió dollárra perel a Szarvasbébi valódi zaklatója

2024. 06. 14.

A Netflix egyik sikersorozata a Szarvasbébi, de belegondolni is rossz, hogy a történet valós alapokon nyugszik. Vagy mégsem?

A filmekben az a jó, hogy megengedi nekünk az álmodozást, a kalandozást, az érzelmeket. A legtöbb esetben azt hisszük, hogy mindez kitalált sztori, ám sokak egy igaz történetet dolgoznak fel. Ilyen a Baby Raindeer, vagyis a Szarvasbébi is.

Szarvasbébi
Kép forrása: Getty Images

Perel a Szarvasbébi igazi Marthája

Aki nem ismerné a sorozatot, annak dióhéjban összefoglaljuk: Egy bárban dolgozó, de humorista pályára törekvő férfi találkozik egy sebezhető nővel. Az egyszerű beszélgetésből és a férfi jószívűségéből egy megszállott nő élete és vágya rajzolódik ki.

Mindez valós alapokon nyugszik és most az igazi Martha perel. A nő nevében eljáró ügyvédek már feljelentést is tettek. A vád nem más, minthogy a Netflix hazudik arról, hogy a sorozat igaz történetet mesél el. A Mirrorban ez olvasható:

Ez egy hazugság, amelyet a Netflix és a sorozat készítője, Richard Gadd mondott kapzsiságból és hírnévvágyból; egy hazugság, amelynek célja, hogy több nézőt vonzzon, több figyelmet kapjon, több pénzt keressen, és gonoszul tönkretegye a Felperes életét.

A vád tehát rágalmazás, érzelmi szorongás szándékos okozása, hanyagság, súlyos gondatlanság, valamint a nyilvánossághoz való jog megsértése.

A Netflixet azzal is megvádolták, hogy a sorozat forgatókönyvírójának állításait soha meg nem kérdőjelezték, nem néztek utána, hogy valóban igaz-e történetet és ezt a hazugságot tárták a nézők elé.

A vádlottak hazugságai, visszaélései és teljesen meggondolatlan vétségei következtében az élete tönkrement. Egyszerűen a Netflix és Gadd tönkretette a hírnevét, a karakterét és az életét.

Az igazi Martha és az ügyvédek 50 milliós kártérítést követelnek, plusz igényt tartanak az ügyvédi költségekre, egyéb kamatokra.

Nyitókép forrása: Getty Images
/egeszseg/test-es-lelek/netflix-szarvasbebi/