Barion Pixel Nagy esők jönnek, de még milyen nagyok! – Coloré

Nagy esők jönnek, de még milyen nagyok!

2023. 04. 13.

Folytatódik az áprilisi szeszélyes időjárás. Volt egy kis telünk, egy kis tavaszunk, most pedig esővel kell számolnunk!

Ma, azaz csütörtökön borult felettünk az ég, a délutáni órákban pedig többfelé várható eső, különösen az ország Dunántúli részén, majd az esti órákban a csapadék a keleti országrészre is elér. A hőmérséklet a nyugati területeken alacsony, 10 fok körüli, de az ország többi részén 13-19 fokot mérhetünk.

Pénteken is borús időnk lesz; számolnunk kell esővel, záporesővel és zivatarral is. A legalacsonyabb hőmérséklet a hajnali órákban 3 fok körül lesz. Napközben felhős marad felettünk az ég, és jelentős mennyiségű esőt is várhatunk. A délutáni órákban csökken a felhőzet, de a szél helyenként erős maradhat. A hőmérséklet 7 és 18 fok között alakul – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Szombaton is felhős lesz az ég, így ezen a napon is érdemes bekészíteni az esernyőket. A szél is erős maradhat, a hajnali hőmérséklet pedig meglehetősen alacsony, 1 fok körüli lesz, napközben pedig 5-12 fokot mérhetünk.

Vasárnap már láthatjuk a napot, de a helyenként megjelenő felhőkből eshet az eső, de nem ez lesz a jellemző. A nappali hőmérséklet 7 és 16 fok között várható.

Hétfőn ismét sok csapadékra számíthatunk, és a szél sem fogja visszafogni magát. Mindennek ellenére a hőmérséklet emelkedik, így akár 18 fokkal is számolhatunk.

Nyitókép forrása: Unsplash