Kirándulóidő jön a hétvégére!

2023. 03. 16.

Végre itt a kirándulóidő, úgyhogy hétvégére bátran tervezhetünk programot, mert legfeljebb csak a szél ronthatja el a kedvünket!

Pénteken a fagyos reggel után napos időnk lesz, helyenként csak pár fátyolfelhő zavarhatja meg az ég kékjét. Nyugaton és északnyugaton élénk széllökések várhatóak. A nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Szombaton szép, napos időnk lesz, esőre ezen a napon sem kell készülnünk. A szél továbbra is erős lesz az északnyugati tájakon. A hajnali órákban számolnunk kell faggyal, de nappal akár 16 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, így tökéletes kirándulóidőben lesz részünk!

Vasárnap már felhős lehet felettünk az ég, de esőt nem hoznak magukkal a felhők. Az élénk délies szelet felmelegedés kíséri: a legalacsonyabb nappali hőmérséklet 12, míg a legmagasabb 19 fok lesz.

Hétfőn megnövekszik a felhőzet, melynek következtében helyenként záporokra készülhetünk. A Dunántúlon erős lehet az északnyugati szél, ami ronthatja a hőérzetet. A nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Forrás: Időkép

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix