Barion Pixel Ilyen időt hoznak szeptember első napjai – Coloré

Ilyen időt hoznak szeptember első napjai

2022. 09. 01.

Elkezdődött az iskola, és vele együtt a rettegett szeptember is, amikor reménykedünk abban, hogy lesznek még szép napjaink. Lássuk, mit hoz az első hét!

Szeptember elején az ember mindig búcsút mond a nyárnak, és félve tekint az elkövetkező hetek elé: lesz még kirándulóidő, vagy most jövő tavaszig otthon kell ücsörögni? Jó hírünk van: egyelőre nem kell aggódni.

Pénteken az ország nagy részén felhős idő várható, de eső legfeljebb a Tiszántúlon alakul ki. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 17 fok között lesz, de az északkeleti részeken akár ennél hűvösebb is lehet. Délután sem éri el a hőmérséklet az utóbbi időben megszokottat, mindössze 21-25 fokra készülhetünk.

Szeptember első napja már hozott esőt, de a folytatás még nyárias lesz
Szeptember első napja már hozott esőt, de a folytatás még nyárias lesz / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Szombaton újra látni fogjuk a napot, és jelentősebb csapadékkal sem kell számolnunk. A reggeli órákban 8-15 fok várható, napközben pedig a napsütés hatására 29 fokig is felmehet a hőmérséklet – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Vasárnap ismét felhős időre készülhetünk, s több helyen kell záporral, zivatarral számolnunk. Az éjszakai hőmérséklet 12 fok körül lesz, nappal pedig 20-27 fok várható.