Barion Pixel Ilyen időnk lesz a hosszú hétvégén – Coloré

Ilyen időnk lesz a hosszú hétvégén

2022. 06. 03.

Nem kecsegtet túl sok jóval a pünkösdi hétvégénk: mindenképpen készüljünk esernyővel!

Szombaton reggel felhős időre ébredhetünk, és sokfelé számítani kell heves zivatarok kialakulására. Helyenként akár felhőszakadás is lehet, amit viharos szél és jégeső kísérhet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 14 és 20 fok között alakul. Napközben felszakadozik a felhőzet, és csak helyenként fordulhat elő csapadék. Ugyan a szél élénk lehet, a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal jóslata szerint a hőmérséklet az északkeleti hűvösebb tájak kivételével így is 25 és 31 fok között alakul.

Mindenből kapunk a háromnapos hétvégén
Mindenből kapunk a háromnapos hétvégén / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Vasárnap reggel is felhős lesz az ég, ám az ország bizonyos részein láthatjuk a napot. 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet a reggeli órákban, majd napközben a sok napsütésnek hála 24 és 30 fok közti hőmérséklettel számolhatunk. Esernyőt mindenképpen tartsunk magunknál, mert az időjárás rendkívül szeszélyes lesz, így futó záporok bárhol kialakulhatnak.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, a Dunántúlon várható eső, záporeső, zivatar. A szél időnként megélénkülhet. A délutáni maximumok a csapadékos nyugati területeken 20 fok körül, máshol 24 és 30 fok között alakulnak.