Barion Pixel Esküvőre készülsz? Ezért ne spórolj az ültetőkártyán! – Coloré

Esküvőre készülsz? Ezért ne spórolj az ültetőkártyán!

2022. 07. 19.

Az esküvő az ember életének egyik legszebb napja, ezért szeretné, hogy tökéletes legyen. Igen ám, de azért vannak határok, különösen akkor, ha meglátjuk az árakat. Akkor derül ki igazán, hogy kell-e jégszobor vagy felreppenő galambok. Sokan készülés közben spórolnak ott, ahol tudnak, és sok esetben az ültetőkártya is az ,,áldozatok” között van, pedig rendkívül hasznos dolog!

Az ültetőkártya sokak szemében felesleges luxusnak tűnhet egy esküvőn. Meg lehet ezt oldani másképp is: meg lehet mutatni az embereknek hova üljenek vagy akár egy táblát is lehet használni, hogy megtalálják a helyüket, ráadásul az is opció, hogy mindenki oda ül, ahová akar. Ez azonban nem ilyen egyszerű!

Ezért van szükség az ültetőkártyára

A régebbi időkben különös hangsúlyt fektettek arra, hogy a menyasszony, illetve a vőlegény családja a megfelelő oldalra kerüljön. Ez esetben elég volt megmutatni, hogy jobb- vagy baloldalra menjen az ember. Manapság azonban, amikor nemcsak a rokonok, hanem kollégák, egykori osztálytársak és barátok is vannak, egyáltalán nem magától értetődő, hogy ki hova üljön.

Pontosan mi kerüljön az ültetőkártyára? Ugye, hogy nem egyszerű a válasz?
Pontosan mi kerüljön az ültetőkártyára? Ugye, hogy nem egyszerű a válasz? / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

A násznép kontrollálása

Az emberek sok esetben a saját igényeiket helyezik előtérbe az ifjú pár igényeivel szemben, ezért élnek a helycsere lehetőségével. Mivel nem tudhatják, milyen programok vagy esetleges meglepetések várhatóak a lagzi során, így az össze-vissza üléssel akár mindent el is ronthatnak. Nyilvánvalóan szervezőként igyekszünk olyanokat egymás mellé ültetni, akik jóban vannak, és a buli közepétől-végétől már mindenki oda ül, ahová akar, mégis szükség van valami rendre, ami alapján átlátjuk, hogy kit, hol találunk meg a tömegben. Ez nemcsak nekünk, hanem a vőfélynek is hasznos segítség lehet.

Milyen a jó ültetőkártya?

,,Legyen rajta a vendég neve!” – vágjuk rá rögtön. Milyen formában kerüljön rá a név? Vezeték- és keresztnév vagy elég csak a keresztnév, netán becenév? Milyen stílusa legyen? Legyen rajta díszítés, vagy egy csak fehér papíron szerepeljen a név? Ezekre a kérdésekre ad választ a Yourday oldala!