Barion Pixel Last minute ajándéktippek anyák napjára – Coloré

Last minute ajándéktippek anyák napjára

2021. 04. 30.

Már nyakunkon van az anyák napja, ami azt jelenti, hogy itt az ideje felköszöntened
az életed legfontosabb nőjét, legyen az az anyukád, nagyid, mostohaanyukád vagy
akár az anyósod.

Biztosan minden évben elgondolkozol azon, mi is lenne a legmegfelelőbb ajándék a számára. Tőle felesleges megkérdezni, mert úgyis ugyanazt a választ kapnád mindig: hogy a család minden tagja boldog és egészséges legyen. De azért tudjuk nagyon jól, hogy az anyukákra (bár sokszor maguknak sem vallják be) ráfér a kényeztetés. Úgyhogy hagyd most a kiszámítható virágcsokrot, ait a sarki boltban kapnál fel útban hozzá, és nyűgözd le idén valami olyannal, amitől tényleg olyan csodálatos nőnek érzi magát, mint amilyen valójában.

Hass a könnycsatornája, hiszen anyák napja van!

A legjobb ajándékok mindig azok, amik szívből jönnek, és aminek van valamilyen szentimentális hatása is. A régi fényképek pontosan ezért tökéletes ajándékok, hiszen minden megvan bennük, amitől az anyukád igazán szívébe zárja a meglepetést, és nem felesleges porfogóként tekint rá. Hiszen akárhányszor rápillant, rögtön a gyereke(i) iránt érzett szeretete jut eszébe, amitől biztos, hogy örömkönnyek öntik el a szemét. Úgyhogy ideje feltúrnod a régi fiókokat, és kiválasztani egy olyan közös képet, amin a legboldogabbak vagytok. Ha van még lehetőséged, akkor a legjobb, ha egy vászonra is ki tudod nyomtatni, de ha utolsó pillanatra marad a meglepetés, akkor irány valamelyik drogéria, ahol percek alatt bögrére varázsolják a kívánt képet. DIY-ladyk pedig saját fényképalbumot vagy scrapbookot is készíthetnek – a WOW-hatás garantált.

Kényeztesd anyut, ahogy egy igazi királynőt!

Azt te is tudod, hogy ő aztán a világ összes kényeztetését és pihenését megérdemli, de gyakran erre mégsem jut idő. Szóljon tehát ez a nap csakis az anyukádról, és hogy minél jobban elkényeztesd őt, mint annak idején ő is tette veled gyereknap alkalmából. Indítsd a napot egy meglepi-reggelivel, amit az ágyban szolgálsz fel neki. Vess be frissen sült croissant, facsart narancslét és egy kis pezsgőt is akár. A lényeg, hogy érezze: ez a nap róla szól! Készítsd be neki a kedvenc magazinját és a kedvenc könyvét, vagy töltsd le a kedvenc vígjátékait. Varázsolj otthon igazi spa-élményt, és lepd meg egy fürdőbombával, arcmaszkkal és illatos gyertyával a tökéletes hangulatért. 

anyák napja
Kép forrása: Pexels

Minőségi időtöltés

Manapság a legkevesebb, amit tudunk adni, az a megfelelő mennyiségű és minőségű együtt töltött idő. Szervezkedj kicsit, hozz össze egy napot az egész családdal és menjetek el kirándulni közösen, vagy csináljatok bármi olyasmit, amit élvez az anyukád vagy már régóta ki akart próbálni. A lényeg, hogy együtt csináljátok! A közös élmények segítenek a meglazult kapcsolatot újra megerősíteni, és nagyszerű, új emlékekeket adnak.

Tavaszi nagytakarítás

Nem minden szuperhős visel köpenyt, ez tény. És hogy honnan ismered meg akkor őket? Hát úgy, hogy anyának hívod. Viccet félretéve nyilván te is tudod, hogy mennyit robotol az anyukád, hogy neked mindened meglegyen. De még a legnagyobb hősnek is szüksége van a szünetre, hogy meg tudjon pihenni. Szóval ha tudod, hogy valamit már régóta meg szeretne csinálni (pl. a tavaszi dekorációt, a nagymosást, kifesteni a falakat, bármit), de soha nem jut erre már ideje és energiája, akkor lepd meg vele, és csináld meg! Biztosan nehezen állja meg, hogy te dolgozz „helyette”, de légy erős, és adj neki egy pihenőnapot. Biztosan nagyon értékeli majd az igyekezetedet akkor is, ha nem lesz tökéletes az eredmény. (És ezentúl figyelj ara jobban, hogy több feladatot átvállalj tőle.)

Otthoni étterem

Az éttermek (főleg az újranyitás után) biztosan tele lesznek az ünnep alkalmából, és az amúgy sem annyira személyes. Sokkal jobb, ha kinézed a kedvenc ételeinek a receptjeit, és te magad készíted el neki a nagy napon. Biztosan jól fog esni neki, hiszen annyi éven át főzött ő rád, most pedig viszonzod a gesztust. Nem baj, ha nem vagy éppen Michelin-csillagos szakács, hiszen az igazán finom ételek legfőbb hozzávalója a szeretet, amivel készítik. 

Borítókép forrása: Pexels