Barion Pixel Alakul a tavasz! – Coloré

Alakul a tavasz!

2023. 03. 02.

A meteorológiai tavasz első napján, március elsején szép, napos időnk volt, s bár ez némiképp változik, a héten kellemes időre készülhetünk.

Pénteken az ország több részén ébredhetünk felhős és borult égre, helyenként esőre és záporesőre. A hőmérséklet a hajnali órákban -3 fok is lehet, de a kevésbé fagyzugos helyeken akár +5 fokkal is indulhat a nap. Napközben az északi és északkeleti tájakon élvezhetjük a napsugarakat, míg másutt felhős égre kell számítani. Az esernyőt otthon hagyhatjuk, mert a borús idő ellenére nem várható nagyobb eső, legfeljebb futó zápor. A 6 és 12 fokos nappali hőmérsékletet mérsékelt szél kíséri – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

https://colore.hu/szelavi/kultura/kviz-sorozatok-hazai/

Szombaton erős szélre készülhetünk, ennek értelmében a felhőktől is kitisztul az ég. Sokat fog sütni a nap, a hőmérséklet pedig 6 és 13 fok között lesz.

Vasárnap fokozódik a szél, így a hőérzetünk jelentősen csökken. A nap során egy hidegfront is eléri az országot, ami által pár fokkal csökken az utóbbi napokban tapasztalt hőmérséklet, ráadásul helyenként hózáport is hozhat magával a hidegebb időjárás.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix