A 10 leggyakoribb tetoválás és jelentésük

2023. 01. 25.

Tetoválást sok ember visel magán. Ahány ember, annyi tetoválás, mégis vannak rendkívül gyakori minták, amik visszaköszönnek. Összegyűjtöttük a tíz legnépszerűbbet, és jelentésüknek is utánanéztünk!

A tetoválás elkészülése bár fájdalommal jár, sokan hagynak magukon emlékeztetőt életük különböző szakaszairól. Van, aki gyermeke születési dátumát varratja magára, míg olyanok is akadnak, akik egy számukra fontos idézetet szeretnének látni a mindennapokban.

Nem véletlen, ha sok hasonló mintát láthatunk az embereken, ugyanis vannak népszerű elemek. Egy amerikai weboldal összegyűjtötte azokat a tetoválásokat, amikre a legtöbben keresnek rá az érdeklődők.

A leggyakoribb tetoválások

Lepke

A leggyakrabban a lepkés tetoválásokra keresnek rá az emberek. Ennek oka, hogy azontúl, hogy rendkívül szép lények, a szabadságot jelképezik. Viselője ránézve azt érezheti, hogy nem kell egy rossz helyzetbe szorulva élnie, hiszen bármikor továbbrepülhet ő is, akárcsak a lepkék.

Rózsa

Ez a virág évszázadok óta a szerelem és a szépség szimbóluma. Egy rózsás tetoválás ekképp arra utal, hogy a szeretet időtlen.

A rózsa igen gyakori tetoválás: a szerelem és a szépség szimbóluma
A rózsa igen gyakori tetoválás: a szerelem és a szépség szimbóluma / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Sárkány

A dobogóra felfért a sárkány is, hiszen több, mint százezer ember keres rá havonta Amerikában. Ezek a képzeletbeli állatok az erőt és az intelligenciát jelképezik.

Virág

A rózsán túl az egyéb virágok is gyakori témát adnak a tetoválóknak. A virágok a születésünktől a halálunkig kísérik az életünket, hiszen keresztelőkor, ballagáskor, esküvőn és temetésen is jelen vannak. Nem véletlen hát, hogy valójában a szeretet jelképezik, így ha virágos tetoválást látunk valakin, biztosak lehetünk benne, hogy valaki nagyon fontos neki.

Kígyó

A kígyó több lehetőséget is ad, hiszen akár az egész testen is végigfuthat. Jelentése az újjászületés és a megújulás. Viselője akár a reinkarnációban is bízhat, de arra is emlékeztetheti, hogy sosem késő megváltozni.

Tradicionális tetoválás

Ezek a tetoválások rendkívül népszerűek manapság, hiszen ezek nem minták, hanem egy stílus, amit előszeretettel varratnak magukra a tetováltatók. Ez a jellegzetes tetoválóstílus azóta népszerű Amerikában, mióta a 19. század végén feltalálták a tetoválógépet.

A tradicionális tetoválások rendkívül színesek
A tradicionális tetoválások rendkívül színesek / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Oroszlán

Az oroszlán erőt és bátorságot jelent, így aki oroszlánt varrat magára jószerivel arra szeretne emlékezni, hogy bátornak kell lennie, ha el akar érni valamit az életben.

Egyentetkó

Sokan párban tetováltatnak. Van, aki a testvéreivel varrat közös tetkót, van aki a szerelmével, és olyan is akad, aki a szüleivel teszi meg ezt a lépést. Ezek rendkívül népszerűek, hiszen különösen személyre szabhatóak, így lehet olyat készíttetni, ami csakis a viselőire jellemző.

Koponya

Bár meglehetősen ijesztő, sokan választják a koponyamintát a bőrükre. Ennek oka, hogy ez azt szimbolizálja, hogy a legnagyobb mélypontokból is van kiút.

Törzsi tetoválás

Ezek sem kifejezetten minták, hanem egyfajta kultúrát mutatnak be, így árulkodhatnak viselőjük hovatartozásáról, de akár azt is jelképezhetik, hogy mi mindent vitt véghez az életben az, aki ilyet varrat. Jelenthet ezenfelül erőt és védelmet is.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix