Barion Pixel Készítettél már házi csokipudingot? Ha még nem, itt az ideje! – Coloré

Készítettél már házi csokipudingot? Ha még nem, itt az ideje!

2023. 03. 07.

Nem csak zacskóból készíthetünk finomságot, és erre ez a házi csokipuding a legjobb példa!

A pudingokat jószerivel a boltban kapható porokból készítjük el. Számos előnye van a por -formátumnak, ugyanis amellett, hogy gyorsan készen van, még nagyon finom is! Mindennek ellenére érdemes nekiállni ennek a házi csokipudingnak, mert isteni finom, és legalább pontosan tudni fogjuk azt is, hogy mi van benne!

Hozzávalók:

  • 10 gramm holland kakaópor
  • 30 gramm kukoricakeményítő
  • 30-40 gramm porcukor
  • 500 ml tej
  • 1 teáskanál kókuszzsír

Így készül a házi csokipuding:

Elsőként 100 ml tejet mérek egy kisebb lábasba. Ha van rá mód, használjunk olyat, amiben nem ég le a tej! A tűzre teszem a lábast, majd beletördelem az étcsokoládét. A maradék tejet egy másik lábasban vagy mikróban megmelegítem. A lábas tartalmához adom a porcukrot, a kakaóport és a keményítőt, majd csomómentesre keverem. Ekkor mehet hozzá a maradék megmelegített tej, és kevergetve addig főzöm, amíg puding állagú nem lesz.

Ha elkészült, belekeverem a kókuszzsírt, és hideg vízzel átöblített mutatós poharakba szedem. Érdemes rögtön letakarni fóliával, mert ezáltal nem bőrösödik be a pudingunk teteje. Amint valamelyest lehűltek, hűtőbe teszem őket, tálaláskor pedig tejszínhabbal, gyümölccsel vagy önmagában tálalom.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix