Barion Pixel Hét közepe van? Nem baj! Grillezzünk pulykát! – Coloré

Hét közepe van? Nem baj! Grillezzünk pulykát!

2022. 06. 01.

A pulyka számtalan módon elkészíthető, de grillezve jönnek elő legjobban az ízei. Bármit készíthetünk hozzá krumplitól kezdve a rizsig, ám ma nem így teszünk!

A legtöbb recept a csirkemellről szól: grillezve, főzve, sütve, pácolva, rántva. Hajlamosak vagyunk elfelejtkezni egy hasonló, kiváló alapanyagról, a pulykáról, amiből egy rendkívül különleges, könnyed vacsorát készíthetünk, különösen, ha egy salátát is készítünk hozzá!

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykasteak (egyenként 20 dkg-sak)
  • őrölt bors
  • 2 kiskanál őrölt kömény
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj

A salátához:

  • 1 kígyóuborka
  • 4 közepes paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 dl majonéz
  • 1 csokor petrezselyem

Így készül a grillezett pulykasteak:

A pulykaszeleteket megmosom, majd ízesítem a sóval, a borssal, az őrölt köménnyel és a zúzott fokhagymával. A Mesterszakács egy kiskanál kakukkfüvet is kever a páchoz, ami kiváló kísérője a pulykamellnek. Meglocsolom az eddigieket olívaolajjal, lefóliázom a bepácolt melleket, és 2-3 órára hűtőbe teszem.

A salátához a zöldségeket megmosom, a kígyóuborkát és a hagymákat meghámozom. Mindent felkockázok, és egy nagy tálba szórok. Ízlés szerint sózom, összekeverem a majonézzel, és aprított petrezselyemmel ízesítem a salátát. Letakarom, és hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

Ha eleget állt a hús, a forró grillen pirosra sütöm és a salátával tálalom.

Grill híján sütőben vagy serpenyőben is elkészíthetjük, de a grill adja meg neki azt a füstös ízt, amitől tökéletes lesz.

Sütőben is készíthető, de grillezve a legjobb
Sütőben is készíthető, de grillezve a legjobb / Kép forrása: Mesterszakács

Mást is grilleznél?

Természetesen nem áll meg az élet a pulykánál, különösen, ha grillezésről van szó, hiszen kevés jobb dolog van a szaftos, grillezett marhánál vagy sertésnél. Ha ehhez keresel jó kis pácokat, itt megtalálod őket.