A citromhab klasszikus finomság, amit tán nehéznek tűnik elkészíteni, egyáltalán nincsen így!
A citromhab gyermekkorunk egyik kedvenc desszertje volt. Szerencsére otthon is elkészíthető, és előnye, hogy garantáltan igazi citromot használhatunk benne! Nemcsak kellemesen frissítő íze miatt érdemes fogyasztani, hanem azért is, mert rendkívüli antioxidáns-forrás, így megvédi a sejtjeinket a káros szabad gyököktől. Természetesen C-vitaminban is gazdag, emellett pedig gyulladáscsökkentő, valamint hozzájárul a csontok, a bőr és az íny egészségéhez is.
A citromban polifenolok is találhatóak, amik által súlyunk lassabban gyarapszik, ráadásul a gyümölcs a vércukorszintünket is a megfelelő tartományba segíti.
Hozzávalók (3 adaghoz):
- 2 tojásfehérje
- egy csipet só
- 20 dkg natúr krémsajt
- 30-40 g porcukor
- 2 citrom
- 2 lap zselatin
- 2 evőkanál víz
Így készül a frissítő citromhab:
Elsőként a zselatinlapokat egy kevés hideg vízbe áztatom, majd kicsavarom, és pár evőkanál meleg vízben felolvasztom. A citromok héját lereszelem, a levüket kifacsarom. A krémsajtot kikeverem a porcukorral, a citromhéjjal és a citromok levével. A tojásfehérjéket egy csipet sóval ízesítem, és kemény habbá verem. A krémsajtos masszába keverem a felolvasztott zselatint, végül kézi habverővel óvatosan beleforgatom a tojáshabot is, ügyelve arra, hogy ne törjön össze! A krémet poharakba kanalazom, lefedem, és 12 órára hűtőbe teszem.
Tálaláskor friss gyümölccsel vagy csokoládészósszal, mentalevéllel díszítem.
Nyitókép forrása: Hadarik Rita