A húsos ételeknek nem mindenki mer nekiállni – különösen kezdőként – de nem kell félni tőlük! Öt egyszerű receptet mutatok!
A húsos ételek elkészítésétől sokan ódzkodnak. Én is így tettem. Van benne némi kockázati tényező, hiszen ha nyers marad, komoly problémákat is okozhat, így sokkalta kockázatosabb az elkészítése, mint egy zöldségfélének. Mindennek ellenére érdemes nekiállni, hiszen semmi ördöngösség nincs benne, finom, sőt, még egy fogyókúrába is beilleszthető!
5 húsos étel, amit nem lehet elrontani
Nincs szükségünk másra, mint egy megbízható sütőre!
Citromos sült csirke
Alaprecept. Nincs sok dolgunk: a csirkét sózzuk, fűszerezzük, ízesítjük, és mehet is a sütőbe! Kiegészítésnek betakarhatjuk baconszeletekkel, isteni lesz!
Csirkemell őzgerincben
Akár szendvicsbe is tehető két kenyér közé, de körettel és savanyúsággal kiváló ebéd!
Aszalt szilvás csirkecombok
Több íz keveredik ebben az ételben, ám ez nem változtat azon, hogy rendkívül könnyű elkészíteni!
Narancsos kacsasült rozmaringos krumplival
A kacsa már feladja a leckét, hiszen ritkábban találkozunk vele, ekképp tarthatunk is tőle, de felesleges! Ez az egyben sült kacsa elronthatatlan – ha követitek a receptet!
Sütés a szabadban
Jön a tavasz, majd a nyár, így a kinti sütögetés is időszerű lesz. Ennek titka nemcsak a sütés, hanem a pácolás is. Macerás, de minden pillanata megéri!
Nyitókép forrása: Getty Images