Barion Pixel Piszkafa helyett formás vádli – Coloré

Piszkafa helyett formás vádli

2021. 10. 08.

Formás lábakra vágysz? Bizony akkor nemcsak a combjaidra kell fókuszálni. A szép lábak összképéhez a formás vádli is hozzátartozik.

Előtted van egy első ránézésre izmos, kigyúrt srác képe, aki mellé még meglehetősen jóképű is? Ugye, hogy milyen illúzióromboló tud lenni, ha csak a felső testrészére koncentrálva edzett és a lábakra jóval kevesebb időt szánt? Így egy pálcika lábon álló húsgolyó hatását kelti. Nemcsak a férfiak esetében lehet ez így.

A nők is sokat foglalkoznak a testükkel, az egészségükkel, ennek megfelelően beépítik életükbe a rendszeres testmozgást. Vannak mozgásformák, amelyek szinte minden izomcsoportot megmozgatnak, de ha tudatosan szeretnénk a testünket formálni, egyértelmű, hogy arra fordítunk nagyobb figyelmet, amelyet kritikusnak érzünk. Kinek a comb, kinek a popsi a formálandó rész, mások a hasukkal, csípőtájékkal bajlódnak többet. Ez a fajta koncentrálás azonban azt eredményezheti, hogy úgy járunk, mint a fent említett férfitípus, akinek csak a felső teste válik edzetté, mert elfeledkezett a lábairól.

Azért szeretnéd a vádlidat alakítani, mert túl vastagnak érzed és nem találsz egy nőies csizmát sem, amelybe bele tudnád erőszakolni a lábaidat? Nyugalom, mert a másik oldalon azok a hölgyek sorakoznak, akik azért nem találnak maguknak csizmát, mert a vádlijuk lötyög benne.

Formás vádli
Kép forrása: Shutterstock

Ha te sem vagy elégedett a vádliddal, akkor a figyelmedet vidd most arra a testrészre és kezdj el azzal (is) foglalkozni. A női láb formáját nemcsak a kerek vádli, hanem a sípcsont külső részén véghúzódó izom is adja. Ezt a két izomcsoportot együtt kell dolgoztatni azért, hogy pozitív változást eredményezzen.

Tudod mit csinálj?

Bármilyen mozgásra készülsz, mindenképp fontos a bemelegítés. Ha a vádlik megmozgatása, edzése a fő cél, akkor ennek megfelelően a bemelegítés során állj lábujjhegyre, majd vissza. Akár meg is kapaszkodhatsz, ha anélkül nem megy. Ebből 20-at csinálj meg!

Egy másik bemelegítő módszert alkalmazva ülj le a földre. Mindkét lábfejeddel pipálj, majd spiccelj. Ebből is 20 darabot végezz el!

Most, hogy kicsit megmozgattad a központi szerepbe kerülő izomcsoportokat, rátérhetünk a komolyabb munkára.

Futás

Kiváló és kedvelt módja az eszköz nélküli vádli- és lábformáló mozgásformának a futás. Hogy miért érdemes futásra adni a fejed, arról ITT olvashatsz.

Futás
Kép forrása: Shutterstock

Taposás

Állj vállszélességű terpeszbe és amilyen gyorsan csak tudsz, taposs! Legyen nálad stopper és ezt 1 percen keresztül told! Kis pihenés után ismételd meg ugyanezt még legalább 2-szer!

Egylábas pipiskedés

Keress egy falfelületet. Támaszkodj annak úgy, hogy a törzs és a lábak egyenes vonalban legyenek. Csak az egyik lábbal fogsz dolgozni. Pipiskedj fel, a pihenős sarkadat a másik mellé zárod, nem éri a földet. A feladatod csupán annyi lesz, hogy lábujjhegyre állj 30-szor, majd lábcsere következik. Mivel egyik láb mindig pihen, így ezeket a köröket legalább 10-szer végezd el pihenés nélkül.

Oldal fekvéses

Feküdj az oldaladra, támaszkodj a könyöködre. Amelyik oldaladon fekszel, azt a lábad nyújtsd ki és spiccelj. A másikat húzd magad elé és a talpad legyen a földön a másik lábad előtt. A spiccelt lábadat emeld meg 30-szor, majd jöhet a csere. Ebből a feladatból is végezz el 3 kört!

Guggolós vádligyakorlat

Guggolj le csípőszéles terpeszben. Emeld fel a talajról a sarkaidat úgy, hogy pipiskedve maradj legalább 5 másodpercig. Ereszkedj vissza guggolásba, majd jöhet az újabb kör. 5-ször rugaszkodj neki!

Guggolás
Kép forrása: Shutterstock

Borítókép forrása: Shutterstock