Barion Pixel Táncra fel! Ezek a balett fizikai és mentális előnyei – Coloré

Táncra fel! Ezek a balett fizikai és mentális előnyei

2022. 11. 11.

A legjobb mozgásforma az, amelyet szívesen végzünk, mert akkor motiváltak maradunk a folytatásához. Ha nem bírjuk a súlyemelést vagy a futópadot, akkor a balett-tánc nagyszerű módja annak, hogy jó formában maradjunk.

Sokan nem tudják, hogy a balett-táncosok hihetetlenül erősek, hiszen nagy erőre és kiváló készségekre van szükség a balett összetett mozdulatsorainak végrehajtásához. A test minden izomcsoportját használva a balett az egyik legjobb teljes testet átmozgató edzés.

Ezt a mozgásformát elsősorban kisgyermekkorban érdemes elkezdeni, de léteznek balettalapú edzések felnőtteknek is, így bárki kiélvezheti annak áldásos hatásait.

Miért érdemes belekóstolni?

Erősít: Általános tévhit, hogy a balett pusztán kardió gyakorlat. A rendszeres gyakorlása ugyanazokat az eredményeket hozhatja, mint a könnyűsúlyzós változata. Nagy előnye a súlyzós edzéssel szemben viszont, hogy egyszerre edzi meg az egész testet.

Fejleszti a koncentrációt, oldja a stresszt: Mozdulatainak elsajátítása nagy figyelmet igényel, nem lehet csak úgy zónázni, mint egy elliptikus tréneren vagy szobakerékpáron. Mindig jelen kell lenni mentálisan, és arra kell fókuszálni, amit csinálunk, így felér egy meditációs órával.

balett
Forrás: Pexels

Állóképesség-fejlesztés: Az állóképesség javítása a legtöbb sportoló ember célja. Gyakorlatai nemcsak a testet alakítják át kirobbanó erejűvé, hanem a mentális és fizikai állóképességet is fejlesztik.

Rugalmasság, minden korban: A nyújtógyakorlatok számos stretching óra alapját képezik. Nem véletlenül nagyszerű az ízületek és izmok számára – persze csak a megfelelő módon és szakember vezetésével végezve.

balett
Forrás: Pexels

Kiváló testtartás: Nagy figyelmet fordítanak közben arra, hogyan tartja magát valaki, beleértve a fejet, gerincoszlopot, vállövet. Ezek mind befolyásolják a tüdőkapacitást, és szerepük van a mozgásszervi bántalmak megelőzésében, valamint a táncforma mindenkor jó testtartásra ösztönöz.

Energia, magabiztosság: Mint minden sport, amit következetesen végzünk, ez is feltölt energiával, motivál, a pozitív változások pedig önbizalommal és magabiztossággal vérteznek fel.

Forrás: healthline.com
Borítókép forrása: Pexels