Barion Pixel Biciklivel jársz dolgozni? Íme 8 ok, amiért nagyon jól döntöttél – Coloré

Biciklivel jársz dolgozni? Íme 8 ok, amiért nagyon jól döntöttél

2022. 09. 28.

A biciklizés egy csodálatos edzés és közlekedési mód, amely aktívan tart. Segíthet az egészséges életmód kialakításában, testileg és lelkileg egyaránt, ráadásul bármilyen életkorban kivitelezhető.

Biciklizni kellemes időtöltés, legyen szó kirándulásról, túrázásról, versenykerékpárról vagy városi közlekedésről. Ha valaki tud biciklizni, akkor bármilyen edzettségi fokon, bármilyen életkorban belevághat, és bizonyos városokban sokkal könnyebb is ezekkel a drótszamarakkal közlekedni.

A gyorsaságon kívül a legfontosabb tényező, hogy nagy fokú fittségre tehetünk szert, hiszen a kerékpározás szinte az összes részünket, izomcsoportunkat megmozgatja, és a legtöbb létfontosságú szervünkre jótékonyan hat. Lássuk, melyek a legfontosabb előnyök!

  • A biciklizés -legyen szabadban vagy fitnesztermi cycling típus- edzi a szívet, jót tesz a keringésnek, segít a magas vérnyomás optimalizálásában.
  • Fejleszti a tüdőt, növeli annak kapacitását, gyorsítva az oxigénszállítást a vérben. Az edzett tüdő jobban ellenáll a légúti allergiáknak, a légzőszervi fertőzéseknek.
  • Gyönyörűen formálja a testet, edzi az izomkötegeket, de a rugalmasságot is fejleszti és a mozgékonyságot. Kíméli ugyanakkor az ízületeket, és szemrevaló lábakat formál.
  • Csökkenti a stresszt, oldja a mentális fáradtságot, kikapcsol, revitalizálja az elménket, növeli a koncentrációs készségünket és a teljesítményt.
  • Mivel jótékony hormonokat szabadít fel, erősíti az immunrendszert, támogatja az anyagcserét és segít a betegségek megelőzésében, leküzdésében.
  • Természetesen fogyaszt és méregtelenít.
  • Javítja a testtartást, az egyensúlyérzéket, koordinációt és a testtudatunkat.
  • Környezetbarát.
biciklizés
Forrás: Unsplash

Aki hetente többször nyeregbe száll, elképesztően sokat tesz az egészséges, hosszú életért. Éppen ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy a kocsi kényelmét feladjuk-e egy olyan sportért, ami a reggeli rituálénk és jobb közérzetünk részévé tud válni. Ezt a legnagyobb sztárok is bebizonyították. Többek között Leonardo DiCaprio, Gisele Bündchen, Selena Gomez, Usher és Brad Pitt is imádja ezt a mozgásformát, ami minden izomcsoportot átmozgat és sokszor gyorsabb is, mint egy taxi vagy tömegközlekedés.

Forrás: healthline.com
Borítókép forrása: Unsplash