3+1 egészséges ital, amivel fitt maradhatsz (x)

2023. 01. 19.

A diéták egyik alapszabálya, és az orvosok is ezt javasolják: igyunk, igyunk, igyunk! A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel nem csak a fogyás, de az egészség kulcsa is. Van néhány ital, amelyek jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre és számos betegség megelőzésében is segíthetnek.

1. Házilag ízesített vizek

Az egyik legolcsóbb és leggyorsabb megoldás, mégis rendkívül egészséges a gyümölcsökkel, zöldségekkel és gyógynövényekkel ízesített víz. Mindössze annyit kell tenned, hogy egy kancsó vízbe belerakod az összetevőket és hagyod egy kicsit (vagy akár egy éjszakán át) ázni.

Tippek: citrom és uborka, bogyós gyümölcsök, szárított csipkebogyó, gyömbér és citrom.

2. Kávé

Bár a kávézást sokáig káros szenvedélynek gondolták, mára bebizonyosodott, hogy valójában számos jótékony hatással bír, így a kávéfőző bérlés vagy vásárlás mindenképp jó befektetés.

A minőségi kávé kitűnő antioxidáns és tápanyagforrás, csökkenti számos betegség kialakulásának kockázatát is, serkenti az agyműködést és növeli a fizikai teljesítőképességet. Nem véletlen, hogy számos munkahely dönt a kávéautomata bérlés mellett, hiszen a kávégép kihelyezés nem csak egy szimpatikus extra: növeli az alkalmazottak teljesítményét is.

Tipp: ha nem engedheted meg magadnak, hogy beruházz egy drága masinára, a kávégép bérlés jó alternatíva lehet számodra!

3+1 Egeszseges Ital Koffeinservice Colore.hu2
Forrás: canva.com

3. Tea

Az egyik legősibb és legegészségesebb ital a tea. A teacserje leveleiből vagy hajtásaiból készült teák tele vannak antioxidánsokkal, segítenek a szív és daganatos megbetegedések megelőzésében is.

Tipp: A tea nem összekeverendő a gyógynövényekből és gyümölcsökből készülő herba teákkal, amelyek ugyancsak számos eltérő pozitív tulajdonsággal rendelkeznek. Élénkítő tea helyett fejezd be a napod egy nyugtató hatású, pl. kamilla vagy citromfű teával!

+1 Víz

Akárhogy is szépítjük (vagy ízesítjük), a legjobb ital a kristálytiszta víz. Akár ásványvíz, szűrt- vagy sima csapvíz, mindegyik jótékony hatással van a bőrre, a közérzetre, sőt, még az éhségérzetre is!

Borítókép forrása: canva.com