Gwyneth Paltrow száraz testkefére esküszik

2023. 09. 15.

A tisztálkodás a napi rutinunk része, amelyből a legtöbben nem engedünk, de vannak, akik a fürdés száraz módjára esküsznek. Nem elírás, ez a valóság. Több híresség is alkalmazza és egyre nagyobb teret hódít.

Száraz és fürdés vagy testmosás? Paradoxon is lehetne, de ezt a kifejezést a tisztálkodásnak annak módjára értik, amelynek egyre több követője van. Többek között Gwyneth Paltrow is alkalmazza azt a módszert, amelyre az orvosok is azt mondják, hogy előnyös a bőrre nézve.

Annyi furcsaság van a világban és csak azért, mert valami a megszokottól különbözik, még nem biztos, hogy rossz. Miért ne „fürödhetnénk” víz nélkül egy kefe társaságában?!

Fürdés kefével
Nemcsak a bőrre, hanem a lélekre is hat / Kép forrása: simarik / Getty Images

Rutinművelet mindenki számára a tisztálkodás, de mindezt csakis víz társaságában képzeljük el. Gwyneth Paltrow esetében amúgy is ismert néhány furcsa szokás, ezért talán az sem meglepő, hogy a híresség nemcsak kipróbálta, de magasztalja is a tisztálkodásnak ezt a módját.

Szárazon és kefével

A száraz testmosás egy ájurvédikus módszer, amely egyszerre távolítja el az elhalt hámsejteket, miközben megindítja az utat, hogy a méreganyagok szabadon távozzanak a szervezetből. Sokkal több tehát, mint a test külső tisztítása, hiszen az immunerősítést is szolgálja.

Nem azt jelenti, hogy a víz most már ördögtől való, de mielőtt zuhanyozni kezdenénk egy száraz kefével dörzsöljük át a testünket. Ezzel a bőr és nyirokrendszer stimulálását támogatjuk, serkenti a vérkeringést és a test vízháztartásának szabályozásában is előnyös lehet.

Sokkal több, mintsem a test ápolása, ugyanis a száraz fürdéssel a lelket is gyógyítani lehet.

Építsd be a napi rutinodba!

Természetes anyagú kefét használj és enyhén felfelé mutasson a kefe sörtéje, amikor átmasszírozod a testedet. Mindig lentről kezdj, a lábaid irányából haladj fel, az ágyéknál található nyirokcsomókig. Ugyanezt kell végrehajtani mindkét kezünkkel, majd a kezeid következzenek és végül a mellkasod. Ha nem is naponta, de heti háromszor érdemes végrehajtani és a legideálisabb, ha reggel véged el, így időt adsz magadnak arra, hogy ténylegesen felébredj.

Száraz testmosás
Tedd általánossá a száraz fürdést! / Kép forrása: Iryna Imago / Getty Images

Az ezt követő zuhany (hideg-meleg vizes) tökéletes ébresztő a testnek és a léleknek is. Ez persze időt vesz el, de csak néhány percről van szó. A frissességen kívül a bőr állapotán is megtapasztalhatod a pozitív változást.

Azon ne lepődj meg, ha az első száraz fürdés után némi bőrpír, viszkető, bizsergő érzés jelentkezik a bőrödön. Hamar elmúlik, de a frissességet, amit ad, az marad.

Nyitókép forrása: matka_Wariatka / Getty Images