Új bőrápoló-termékcsaládot indít Scarlett Johansson, hogy segítsen bőrproblémákkal küzdő sorstársain

2023. 06. 10.

Vicky, Cristina, Barcelona, Bosszúállók, Házassági történet. Mindössze néhány ékkő Scarlett Johansson elképesztő rezuméjából. A színésznő azonban nem elégszik meg ennyivel, újabb ponttal egészíti ki önéletrajzát: új bőrápoló márkát indít útjára az Egyesült Királyságban, hogy segíthessen azokon a sorstársain, akik (hozzá hasonlóan) bőrproblémákkal küzdenek.

Új bőrápolási termékcsaláddal rukkolt elő a Fekete Özvegyként világhírűvé vált Scarlett Johansson színész, producer: a The Outset névre keresztelt termékcsalád szépségfilozófiájának központjában a művész egészséges, ragyogó bőrhöz való következetes ragaszkodása áll. 

Johanssonnak ugyanis nem volt egyszerű dolga – már ami a bőrét illeti, – a színésznő a Vogue interjújában vallott aknéiról, kezelhetetlennek hitt arcbőréről és azokról a „gyógymódokról”, amelyek az elmúlt években inkább hátráltatták, semmint elősegítették volna a gyógyulást és az önelfogadást. 

Scarlett Johansson és a bőrhibák 

„Tinédzserként sokat küzdöttem a pattanásokkal, a húszas éveim már arról szóltak, hogyan tüntessem el őket. Nagyjából mindent kipróbáltam. Használtam arctonikot, retinolt, szárító krémeket és bőrradírokat is, de egyik sem használt,” – mesélt Scarlett Johansson a már említett interjújában problémás bőréről. „Amikor én voltam gyerek, az volt az alapvető üzenet, hogy az akne csúnya. Nem volt semmiféle támogatás a bőrproblémákkal kapcsolatban. Az egész történet arról szólt, hogyan tudnád »újra huzalozni« az egész arcod.”

Ugyan tinédzserként sem volt könnyű menet elfogadnia bőrhibáit, a showbiznisz világában egészen új kihívásokkal találkozott. A vele készült interjúban Johansson felidéz egy időszakot, amikor olyan száraz volt a bőre a különböző kemikáliáktól, hogy alig ismerte meg magát a tükörben. Végül ösztönösen letett a krémek használatáról, s csak egyetlen dologgal kezdte kezelni arcát: hidratálóval. 

Scarlett Johansson
Kép forrása: Samir Hussein/Getty Images

„A bőröm elkezdett magától gyógyulni, így abbahagytam az arcom folyamatos piszkálását és a pórusaim bámulását. Hagytam, hogy visszaálljon az arcbőröm eredeti állapota.” A színésznő nem kertelt, elmondása szerint az elmúlt években egyaránt használt drogériás terméket és luxusmárkák produktumait is, de a saját küzdelmei arra sarkallták, hogy létrehozzon egy olyan, többlépcsős, mégis átlátható programot, amelyet a legtöbbünk nyugodtan használhat a hétköznapokban. Ez a törekvés hívta életre a The Outset termékcsaládot. 

Johansson mostanra kizárólag saját márkájának termékeit használja, amely nem meglepő, tekintve, hogy a The Outset termékcsalád alapvetően három jolly jokerrel operál: egy tisztítóval, egy „előkészítő” szérummal és egy hidratálóval. (Leírásuk szerint egyébként vegán, állattesztelésmentes termékekről volt szó: az acrtisztító 32 dollár, azaz nagyjából 11 ezer forint, a szérum 46 dollár, vagyis 16 ezer forint, míg a hidratáló 44 dollárba, azaz kicsit több, mint 15 ezer forintba kerül.)

A színésznő házi metódusa szerint először megtisztítja az arcát, majd éjszakára az esti hidratáló krémet használja, amit sokszor még a lábára is felken. (Johansson nem rejtette véka alá, hogy a mennyiség híve: éjszakára rengeteg krémet használ, sőt, egyáltalán nem bánja, ha még reggel is érzékeli a bőrén a fel nem szívódott felesleget.) 

Fehér bőrtónusát tekintve nem meglepő, hogy a színésznő a fényvédelem elkötelezett híve: elmondása szerint már dolgoznak a The Outset SPF-készítményén is, amely ugyan csak jövőre jelenik meg, de neki már van egy exkluzív tubusa. Kizárólag ennek kíséretében megy le a partra. 

Mindennapi welnness, csend a neved!

Bőrápolási termékcsaládja népszerűsítésén túl a színésznő arról is vallott, hogyan tartja karban a testét. Elmondása szerint a mozgás számára a mentális egészség fontos pontja, mivel úgy véli, az hozzásegíti a kiegyensúlyozott lelkiállapothoz. Johansson minimum heti négy alkalommal edz, ez magába foglal egy olyan regenerációs napot is, amelyen pilates-gyakorlatokat végez. 

Természetesen (némileg) felborul a rendszer, ha Johansson premierre vagy díjátadóra készül: ebben az esetben inkább a kipihent testre és arcrbőrre esküszik. „A sminkesem csodás asszisztense, Mika végzi a legjobb nyirokmasszázst. Fotózások, vagy premier előtti este mindig elmegyek hozzá egy kezelésre: ez a masszázsfajta ugyanis képes eltűntetni a puffadást a szemeim alól.” 

S ha már szóba jöttek a makacs karikák: kisgyerekes anyuka és színésznő révén Johansson a „power nap”, azaz (nyers fordításban) a „rövid alvások” elkötelezett híve. „A nap bármely szakaszában képes vagyok aludni… A forgatásokon gyakran 15-20 percünk van két jelenet között, s mivel gyakran napi 16 órát dolgozunk, rohanunk a lakókocsikhoz, hogy szunyókáljunk egyet. Húsz perc teljesen megváltoztatja az ember napját, mintha kicseréltek volna! Vannak, akik a meditációra esküsznek, mások az olvasásra. Én egyszerűen kikapcsolok és elalszom.”

Borítókép forrása: Mondadori Portfolio/Getty Images
Forrás: Vogue.com