Barion Pixel Próbáld ki a méhek ajándékát a tökéletesen sima arcbőrért! – Coloré

Próbáld ki a méhek ajándékát a tökéletesen sima arcbőrért!

2021. 07. 11.

A méhek által termelt és előállított anyagok valóságos szépségipari csodaszerek, amelyek méregtelenítenek, táplálnak és fiatalítanak.

Bár a mézet alkalmazhatjuk a szépségápolásban, illetve pakolás formájában is, ugyanakkor érdemes megismerni a méhpempőt, és a propoliszt is.

Mehpempo
Forrás: unsplash.com

A méhpempő eredetileg a méhkirálynő tápláléka, amely telis-tele van értékes tápanyagokkal, vitaminokkal és immunerősítő anyagokkal. A méhpempő fogyasztásával sokkal ellenállóbbak leszünk, javul a szervrendszereink harmóniája és ez rövid úton meglátszódik a bőrünk, hajunk, körmünk állapotán. A méhpempő szedése távol tartja a betegségeket, energetizál, sőt, egyes kutatások szerint növelheti a teherbeesést is.

A másik különleges anyag a propolisz, azaz méhszurok, amivel sokféle kozmetikumban találkozhatunk. A ragacsos propolisz kétszázféle anyag keverékéből áll, amit a méhek a fák rügyeiről, a gyantájából, a levélnyelek nedveiből készítenek. Főbb összetevői tehát a gyanták, balzsamok, viaszok, illóolajok, némi virágpor, de vannak benne vitaminok és nyomelemek is bőségesen. Legfontosabb hatóanyagai a flavonoidok, fenolok, poliszacharidok, vitaminok (B1, B2, B6, C, E), aminosavak, enzimek, ásványi elemek (K, Na, Mg, Al, P, Si, Va, Co, S, N, Zn). Ferulasav tartalma baktériumölő és baktériumfejlődést gátló hatású, ami miatt a kaptár tiszta marad. Ezeket a kedvező hatóanyagokat természetesen az ember szervezete is hasznosítani tudja.

  • Segíti a bőr regenerációját, megszünteti a gyulladásokat és az allergiás reakciókat.
  • Antibakteriális, antiszeptikus hatású, a bőr sérülése esetén meggátolja az elfertőződést.
  • Napégés gyógyítására, ekcémák esetén is kiváló.
  • Értékes ásványi anyag, vitamin és antioxidáns tartalma miatt a propolisz rejuvenáló, öregedésgátló hatású a bőrre.
  • Védőpajzsként táplálja a bőrt, miközben megvédi a káros UV-sugaraktól is.
  • Hatására mérséklődnek a pattanások, mitesszerek, aknék, és az ezek nyomán kialakuló gyulladások, irritációk.
  • A hajat is táplálja, a fejbőrön keresztül felszívódnak értékes tápanyagai, a haj erősebb és dúsabb lesz tőle.

Tehát, aki valami természetes, ám annál hatékonyabb bőrszépítő csodaszert próbálna ki, annak mindenképp érdemes egy próbát tennie velük.