Milyen az ideális nő a férfiak szemében?

Mind annyira különbözőek vagyunk és ettől olyan sokszínű a világ. Valakinek pedig te vagy a legjobb, legszebb.

Az ideális mindenki számára mást jelent, így az ideális nő is. Ez azért van jól így, mert a férfiak személyisége egytől egyig különbözik és a megítélésük is. A nők mégis folyton azon fáradoznak, hogy magukra vonzzák az erősebb nem tekintetét, figyelmét. Ezért húzunk magunkra akár kényelmetlenebb, de többet (akár sokat) mutató (sejtető) ruhát és cipőt. Azért is járunk kozmetikushoz, fodrászhoz, manikűröshöz, hogy a megjelenésünk rendezett, esztétikus és szép legyen. Mindemellett természetesen fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, mert csak így tud hitelessé válni szépségünk.

Boldog nő
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Férfiakat kérdeztek meg arról, hogy milyen az ideális nő, az akivel hosszú távú kapcsolatot, házasságot is el tudnának képzelni? Eszerint az eszményi nőt a következő dolgok és tulajdonságok jellemzik:

  • megvan a szexuális összhang,
  • vonzó,
  • hasonló értékrend,
  • hűséges,
  • tiszteli a párját,
  • a férfi mellett van,
  • meghallgatja a problémáit,
  • beengedi a saját világába, életébe,
  • kedves a férfi családjával, barátaival,
  • megnevetett.

Minden bizonnyal a külső lehet az, ami legelőször megfog(hat)ja a férfit, de a belső szépség nélkül mindez mit sem ér. Érdekes, de a szépség annyira egyedi megítélésű, hogy az nincsen számokhoz, méretekhez, vonalakhoz, formákhoz, típusokhoz kötve. Sőt, a szépség egyáltalán nem a tökéletességet jelenti.

Az ideális nő minden arcát képes megmutatni. Mert a smink mögött lapul a valóság. És igen, fontos, hogy egy hölgy adjon magára, legyen ízléses és nőies, de merje megmutatni magát “vakolat” nélkül is. Talpig estélyiben és sminkben ugyanis nem tudunk minden pillanatban létezni. Előbb vagy utóbb mindez lekerül. Ne várjuk tehát, hogy ez legyen a vonzerőnk. A megtisztult valóságunkkal kell hódítanunk, és ez nem fog mindenkinek tetszeni. Sőt, akár komoly és fájdalmas kritikát is kaphatunk, de ez csak leszűkíti az ideális jelöltek számát. A „megszólalásig jó nő” típus ugyanis kiábrándító a legtöbb férfi számára. Vagyis amikor a dekoratív megjelenés mögött üresség, butaság, anyagiasság, kiállhatatlanság tapasztalható.

Sminkkel és anélkül
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

A lényünknek kell elvarázsolni. A férfiak számára imponáló, ha a nő jól érzi magát a bőrében, tele van élettel, célokkal, ambícióval. Teret hagy a párjának, azaz nem telepszik rá a férfira és hagyja, hogy egyedül vagy a barátaival is töltsön időt.

Az igazi nő akar gyereket és családot, de minden vágyát nem erőlteti rá a párjára, főleg nem úgy, hogy a másik erre még áll készen.

A féltékenység normál szinten legyen jelen, mert azt jelenti, hogy védeni kívánja saját életüket és szerelmüket. Ehhez viszont az szükséges, hogy kordában tudja tartani az érzelmeit.

Nem mehetünk el amellett sem, hogy a szexualitás milyen fontos szerepet kap a megítélésben. Ehhez már egy intimebb viszony megléte szükséges, de a szexuális vonzalomnak léteznie kell.

A “jó nő” sok mindent megold az életében, akár egyedül is, de ha férfi van mellette, akkor nem akarja felülmúlni. Tud gyenge is lenni.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A sikeres nők hét szokása