Barion Pixel 3+1 tipp, ha életmódot váltanál – Coloré

3+1 tipp, ha életmódot váltanál

2021. 04. 07.

A tavasz az újjászületés időszaka, ami nagyszerű alkalom lehet számunkra, hogy végre belevágjunk a szervezetünk, a testünk és a lelkünk újraépítéséhez.

A könnyű és hosszú távú megvalósításhoz érdemes megjegyezni néhány egyszerű, ám annál hasznosabb tanácsot, hogy elégedettek legyünk magunkkal.

3 1 eletmodvaltas
Forrás: unspalsh.com

1. Tűzzünk ki elérhető célokat!

Akár fogyás vagy éppen egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb élet a célunk, az életmódváltás első lépéseit a legnehezebb kitűzni. Mégis ez az egyik legfontosabb dolog, hiszen ehhez tudjuk igazítani az elérni kívánt céljainkat. Ezekből meríthetünk erőt és motivációt. Arra figyeljünk, hogy reálisak és tarthatóak legyenek a célok.

2. Csak lépésről lépésre!

Ne akarjunk mindent egyszerre! A változásoknak rutinná kell válniuk, amelyhez elengedhetetlen a fokozatosság. Határozzunk meg egy-egy apróbb változtatást és, ha ezek már beépültek mindennapjainkba, akkor találjunk ki újabb és újabb lépéseket.

3. A mentális egészség is fontos!

Az életmódváltás fizikailag és mentálisan is nagyon megterhelő. Ne vágjunk bele egyik napról a másikra! Inkább gondoljuk át, tervezzük meg alaposan, hogy mikor, mit és hogyan csinálunk, valamint azt is, hogy mit eszünk, hányszor sportolunk, mik a céljaink és milyen teljesítményt várunk el önmagunktól, mikor lehetünk elégedettek az eredményeinkkel.

+1. Figyeljünk fokozottan az egészséges életmód 3 alappillérére!

A megfelelő folyadékfogyasztás, az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás hármasát fontos figyelembe venni. Ezen alappillérek mentén haladva szemmel látható sikereket érhetünk el, így nem érdemes egyiket sem kihagynunk.

Az életmódváltás nem könnyű és nem megy egyik napról a másikra, de ha kellően elszántak, magabiztosak és tudatosak vagyunk, látványos sikereket érhetünk el és jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben!

/divat/szepseg/31-tipp-ha-eletmodot-valtanal/