Barion Pixel Hogyan viseld a vörös rúzst? – Coloré

Hogyan viseld a vörös rúzst?

2023. 01. 09.

A vörös rúzs az egyik legmerészebb és legnőiesebb választás az ajkaidra. Ha következőkre figyelsz, magabiztosan viselheted.

A vörös rúzs kétségtelenül klasszikus, évről évre kikerülhetetlenül felbukkan, ha divatról van szó. Időtlen, millió árnyalata létezik. Romantikus, erotikus és szexi, azonban tudni kell viselni. Ha szeretnél vörös rúzst használni, így hozhatod ki belőle a legtöbbet.

Vörös rúzs kezdőknek

A tökéletes vörös megtalálása az első akadály, amibe ütközhetsz. Tudtad, hogy a piros szín különböző tónuskategóriákra tartozik? Például az igazi vörös, kék és narancssárga. Sajnos, nincs egy általános recept, így marad a kísérletezés, hogy melyik árnyalat áll neked a legjobban.

Ezután meg kell találnod a legkényelmesebb formulát. Választhatsz matt, fényes, áttetsző, krémes és folyékony rúzsok közül.

vörös rúzs
A piros szín különböző tónuskategóriákra tartozik. / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Hogyan vidd fel?

Első lépésként radírozd le az ajkad ajakradírral vagy egy régi fogkefével, hogy simán és hibátlanul tud felvinni a terméket. Ez segít meghosszabbítani a rúzs élettartamát is. Ezután hidratáld egy tápláló ajakbalzsammal a szád.

Az átlátszatlanság nagyon fontos lépés manapság, ehhez pedig kulcsfontosságú az ajakceruza. Ha kezdő vagy, a folyékony rúzs helyett inkább a szilárd, normál rúzst válaszd. Bár a folyékony tovább tart, nehezebb szépen felvinni.

A tartós hatás érdekében válassz matt rúzsokat a fényesek helyett, mivel azok könnyen elkenődnek és nem tartanak olyan sokáig.

Utolsó lépésként pedig távolítsd el a felesleges színt. A rúzsodnak az ajkadon kell maradnia, nem pedig a poharakon, amelyekből iszol. Szalvétával tüntesd el a felesleges sminket egyszerűen, így étkezés közben nem tapad majd a fogaidra sem.

Ha vörös rúzst használsz, nincs szükséged erős sminkre az arcod többi részen. A kevesebb néha több elve itt abszolút működik. Ilyenkor visszafogott szemsminket készítést, csak szempillaspirált és vékony szemceruzát használj.

Milyen szín illik a bőrtípusodhoz?

A világosabb, rózsaszínes tónusú bőrszínhez a legjobb, ha valami málnavöröshöz közelebbi árnyalatot választasz. Ha a bőrtónusod viszont melegebb, akkor jobb, ha egy narancsos vörös árnyalatot viselsz.

A sminkesek szerint akkor lőhetsz a legkevésbé mellé, ha kékes árnyalatú vörös rúzst választasz. Ezek valóban minden arcbőrön jól mutatnak.

vörös rúzs
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Forrás: Style Craze, Bright Side, Byrdie

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

/divat/smink/voros-ruzs-viseles/