Barion Pixel Slugging bőrápolás: legjobb megoldás száraz bőrre – Coloré

Slugging bőrápolás: legjobb megoldás száraz bőrre

2022. 12. 20.

Hallottál már a slugging bőrápolásról? Nem tudod, mit jelent, vagy hogy érdemes lenne-e belevágnod? Körüljártuk a témát, így most cikkükből megtudhatod, hogy neked való-e.

Biztosan te is belefutottál valamilyen szépségtrendbe online, hiszen a különféle őrületek jönnek-mennek, szinte egymást érik. A slugging bőrápolásról valószínűleg Redditen vagy TikTokon hallhattál, ugyanis ezeken a platformokon vált mostanság igazán felkapottá.

A legtöbb ilyen trenddel az a „probléma”, hogy a zsíros bőrűeknek szólnak, így szinte azt sugallják, hogy a száraz bőr teljesen normális. A slugging azonban pont azoknak hozhat enyhülést, akiknek feszül és viszket a bőre a szárazság miatt.

Mi az a slugging?

A slugging egy olyan bőrápolási trend, amely magába foglalja az arc petrolátummal, leggyakrabban vazelinnel való bevonását. Ennek célja, hogy megakadályozza a transzepidermális vízvesztést és megtartsa a nedvességet a bőrben. Száraz bőrtípusra a legjobb.

A slugging egy K-Beauty trend, vagyis Dél-Koreából származik, a slug jelentése pedig csiga. De hogy jönnek ehhez az eljáráshoz a puhatestűek? A kifejezés abból a koncepcióból ered, hogy a vazelin felvitele után az arcod fényesnek és nyálkásnak tűnik, mint amit egy csiga hagyna maga után.

Slugging
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Kinek érdemes kipróbálni?

Leginkább azoknak ajánlott, akik komoly bőrszárazsággal járó betegségekben szenvednek, ilyen például az ekcéma és a psoriasis, más néven pikkelysömör, vagy feszül, viszket a bőrük. A slugging azonban inkább átmeneti megoldás, nem hozza rendbe teljesen a problémát. A vékony vazelin réteg akkor is jó ötlet lehet, ha bőröd sérült.

Mikor ne használd?

Száraz bőrűeknek találták ki, így nem neked való, ha zsírossággal küzdesz. Ha aknéra vagy hajlamos, a legjobb, ha elkerülöd nemcsak a petrolátumot, hanem mindent, ami okkluzív, vagyis elzárja a pórusokat.

Hozzá kell adni a bőrápolási rutinhoz?

Minden jó bőrápolási rutin célja a megfelelő egyensúly megteremtése a hámlasztás és a hidratálás között. Ezt pedig nagyon nehéz megfelelően felmérni egyedül, szakember segítsége nélkül. Így, még ha biztos is vagy abban, hogy száraz a bőröd és a slugging nem szabad, hogy problémát okozzon nálad, kipróbálása előtt érdemes hosszú távon gondolkodnod, és beszélned egy bőrgyógyásszal vagy kozmetikussal.

Slugging
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Forrás: Byrdie, Prevention

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix