Barion Pixel 3 tipp, hogyan kerüld el a repedezett ajkakat – Coloré

3 tipp, hogyan kerüld el a repedezett ajkakat

2022. 12. 04.

A repedezett ajkak nagy fájdalommal tudnak járni, és látványra sem szépek. Éppen ezért, érdemes tisztában lenni kialakulásának lehetséges okaival és a megszüntetésével is.

Az ajkak ápolása legalább olyan fontos, mint az arcbőrünk vagy a testünk tisztítása, ápolása, hidratálása. Ám erről az emberek többsége sokszor megfeledkezik, holott a téli időszakban még lényegesebb figyelmet fordítani az ajkunk megfelelő és alapos ápolására.

Repedezett ajkak
Forrás: Unsplash

A kinti hideg időjárás és a benti meleg levegő miatt az ajkak hajlamosabbak lesznek a kiszáradásra. Előfordulhat, hogy a hőmérsékletváltozások kiszáradást, viszketést, hámlást, sőt repedést és vérzést idéznek elő. Noha egy kis szárazság szinte mindig elkerülhetetlen, nem kell teljesen kiszolgáltatni az időjárás viszontagságainak, és nem kell elviselnie a fájó, repedezett érzést sem. Íme a legjobb tippek!

Hidratálás

Az első lépés a kirepedezett ajkak elkerülése érdekében, hogy kizárjuk a mögöttes okokat. Ez magában foglalja az allergiatesztet és a bőrgyógyász által végzett vizsgálatot. Jelentős irritáció esetén azonban az ajkaknak külső segítségre lehet szükségük a sérült bőrgát helyreállításához. Az olyan összetevőket tartalmazó ajakbalzsamok rendszeres felvitele, mint a méhviasz, segít megvédeni a repedezett ajkak bőrét és hatékonyabbá tenni a kiszáradás ellen.

repedezett ajkak
Forrás: Unsplash

Megelőzés

A repedezett ajkak kezelésének legjobb módja az, ha megelőzzük azt. A cél az, hogy az ajkad úgy ápold, mint bármely más testrészedet. Az a leghatékonyabb, ha a terméket a zuhanyozás után vagy közvetlenül lefekvés előtt alkalmazzuk, hogy még jobban kifejtse a hatását.

Hámlasztás

Az elhalt hámsejtek eltávolítására a legjobb a heti rendszerességű hámlasztás, amit kezdjünk egy olajos hidratálóval, majd a felpuhított bőrt cukorradírral vagy kávézaccal radírozzuk le óvatos mozdulatokkal. Ezután törüljük szárazra és újra hidratáljuk.

Forrás: allure.com

Borítókép forrása: Unsplash