Nem túl durva az #overlinedlips, ha jól csinálod

Az ajkak túlrúzsozását lehet esztétikusan is művelni.

ruzs tulhuzott ruzs

Egészen megosztó trenddé vált a 2019-ben megjelent overlined lips, azaz túlhúzott ajak. 2020-ban ugyan a maszkok miatt nem sok látszódott belőle élőben, viszont az Instagramon nők millióinál felfedezhetted te is, hogy plasztikai beavatkozás nélkül nagyobb lett az ajkuk, egészen pontosan kontúrceruza és rúzs segítségével.

Ha kipróbálnád az ceruzás ajakdúsítást, fontos tudnod, hogy kifejezetten megosztó dolog lett ez a sminkesek, Insta-guruk és persze az utca embere szemében is, mert egyesek szerint nagyon természetellenes, mások szerint bohócos, a legtöbbek szerint viszont egészen szexi.

Hogyan csináld?

Az #overlinedlips alapja a gyakorlásban rejlik. A legjobb trükk, ha úgy gyakorolsz, hogy épp, hogy csak hozzáérsz az ajkaidhoz és az ajkaid alatti és feletti bőrhöz a ceruzával, sosem nyomod rá, mert a rányomott ceruzától lesz bohócos a kinézeted.

Épp, csak 1-2 miliméternyivel rajzold vastagabbnak a felső ajkadat, az alsót még kevesebbel, hogy nehogy túlzottan lefelé “essen” optikailag az alsó ajkad íve. A felsőt azért kell óvatosan, hogy nehogy az orrodig érjen a ceruza vonal, nevetséges hatást keltve.

A megfelelő hatás eléréséhez legyen a kontúrceruza és a rúzs egyforma árnyalatú, ezáltal nem olyan kontúros lesz a hatás, mint JLo-nak a ’90-es években, hiszen az már egy egészen másik stílus. A vonalat és a rúzst ügyesen dolgozd össze egy ajakecsettel, kintről befelé haladva.

A legjobban és legtermészetesebben akkor mutat, ha nude színnel készíted el, így olyannak tűnik, mintha a szád természetességét emelted volna ki a kis trükkel.

A ceruzahegyezést se feledd, minél hegyesebb a kontúrceruzád, annál könnyebb vele pontosan és könnyed kézmozdulatokkal dolgozni.

Borítókép forrása: Unsplash

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Ősvilági Pompeji, makierdő, bobpálya és csillagpark – 4 fantasztikus hazai úti cél