Barion Pixel A vörös ötven árnyalata: szezonális rúzs inspirációk – Coloré

A vörös ötven árnyalata: szezonális rúzs inspirációk

2021. 06. 17.

A végeláthatatlannak tűnő esős május után végre megérkezett a strandszezon. Az átoltottság növekedésével egyre több, házon kívüli programot iktathatunk be, így máris aktuálissá vált a “milyen rúzst tegyek fel?” kérdés.

Mielőtt felvonultatnám a nyári rúzsok palettáját, fontos leszögezni néhány alapvetést. Bármiféle terméket szeretnél bevetni, előtte érdemes megtisztítani a kipingálandó felületet. Ajakradír segítségével eltávolíthatók a szájról a feleslegessé vált hámsejtek, ezáltal a később bevetett hidratáló könnyebben, gyorsabban felszívódik, és erőteljesebben fejti ki hatását. 

Bármilyen eszközzel viszed fel az anyagot (ecset vagy a rúzs maga), minden esetben győződj meg annak tisztaságáról! Már a drogériákban is kaphatók olyan sminkfelszerelés-tisztító anyagok, amik mind árban, mind minőségben megfelelnek erre a célra. 

Az erős UV-sugárzással nem érdemes játszani, ezért minden alkalommal, amikor kilépsz a lakásból, használj fényvédőt! Rúzs ide-vagy oda, rákvörös arcból nehéz bármit is kihozni, nem beszélve a napsugarak hosszú távú egészségügyi kockázatairól. 

A piros ötven árnyalata

A piros rúzst (pontosabban annak a hiányát) ahhoz az élményhez tudnám hasonlítani, amikor megkóstolok egy ételt és ugyan finom, de valami mégis hiányzik. A só. Ugyanígy működik a piros rúzs az összképnél, hiszen lényegében bármihez illeszthető, érdemesebb a használatánál a kevesebb-több elvét követni, mégis a szett lételemét, mondhatni lelkét képezi. 

Sokáig azt gondoltam, a piros rúzs csak bizonyos nőtípusnak áll jól. Aztán a bekövetett sminkes Instagram-guruk felnyitották a szemem: a piros rúzs minden nőnek tökéletes választás, csak meg kell találni a megfelelő árnyalatot. 

A vörös szín egyébként az erő, dominancia szimbóluma, így, ha kihívással teli napnak nézel elébe, bátran használd! 

A nyár hívó szava, a korall

A korall a pirosnál egy fokkal keményebb dió, mert nem mindenkinek áll jól. Érdemes tehát óvatosan kezelni, hogy az összkép ne a McDonald’s-os bohócra emlékeztessen. Ugyanakkor, ha unod a neutrális színeket, vagy kipróbálnál valami újat, mindenképp nézz szét a korallok háza táján!  

Pink? Pink!

Nem, jelen esetben nem az énekesnőről van szó, hanem az árnyalatról. A pink szín kiválóan kombinálható egyszerű, például bronz szemhéjfestékkel. Gyönyörűen kiemeli a szemünk színét (legyen az bármilyen), emellett játékos, üde megjelenést kölcsönöz viselőjének. A pink színről azt tartják, hogy élénkíti a fantáziát, és elősegíti a kreativitást. Ha tehát ötletekre van szükséged, érdemes bevetni a pink színt. 

A nude

Hangsúlyos szemhéjfestést érdemes egyszerű rúzzsal kombinálni. A nude, vagyis bőrszín egységes megoldást nyújt, és a kiemelt területekre irányítja a figyelmet. A nude rúzsok esetében könnyebb dolgunk van, mint a pirosnál, hisz az aktuális bőrtónusunkhoz hasonló, mondhatni bőrszínű árnyalatot kell kiválasztanunk.

Az extra

Ha leszáll az éjszaka, jöhet a csillogás és a vad megoldások. 

Szerencsénkre napjainkra a színpaletta minden árnyalatával találkozhatunk a drogériákban, kezdve a rettegett feketétől a napsárga, a kék, vagy esetleg a fűzöld megoldásokig. Ezekben az esetekben fokozottan érdemes ügyelni a megfelelő színkombinációkra, de ha eltaláljuk a tökéletes párosítást, egészen biztosan mi leszünk az éjszaka királynői. 

Borítókép forrása: Freepik