Barion Pixel Így hozd rendbe az arcbőröd a hosszú maszkviseléses hónapok után – Coloré

Így hozd rendbe az arcbőröd a hosszú maszkviseléses hónapok után

2021. 06. 12.

Az arcbőrünk is megsínylette, hogy sokáig eltakarva, napfénytől és szellőzéstől elzárva volt.

A maszkné kifejezés takarja mindazokat a bőrproblémákat, melyeket a hónapokig tartó maszkviselés okozott: aknék, ekcémák, bepálás, kiütések, felerősödő rosacea, hámlás, viszketés stb. Ideje hát felszabadulni és rendbe hozni a károkat!

Maszkne
Forrás: unsplash.com
  • Tisztítsunk, de csak kíméletesen. Az igénybe vett bőrnek is fontos a tisztítás, ám nem tanácsos erős fizikai hatásnak kitenni. Alkalmazzunk folyékony, gél állagú tisztítókat, micellás vizet vagy gyógynövénytartalmú nyugtató dermokozmetikumokat. A radírszemcsékkel dúsított tisztító krémek most nem ajánlottak!
  • Hidratálás mindenek felett. A bőrnek a víz megőrzése mindig kiemelten fontos, hogy üde és rugalmas maradjon. Mivel itt a nyári meleg, nem tanácsos zsíros arckrémekkel pótolni az elvesztett folyadékot, sokkal inkább könnyed hidratálókkal, lehetőleg, amiben van hialuronsav, C-vitamin vagy Q10 koenzim van.
  • A hidratálókon túl jól jöhetnek a koncentrált, könnyű állagú szérumok, melyek célzottan építenek vissza bizonyos hatóanyagokat. Ide soroljuk a már említett hialuronsavat, a kollagént, a retinolt, a regeneráló szérumokat és mindenféle boostereket.
  • Kerüljük az otthoni hámlasztást és radírozást, ha a bőrünkön a maszk miatt pattanások, ekcémák, irritációk alakultak ki. Bár szükség van a felső réteg megújítására, ebben az esetben ezt inkább kozmetikusra bízzuk!
  • Méregtelenítsünk kívül és belül! A káros anyagok egy része a bőrön át ürül, faggyú vagy verejték formájában. A tisztításon túl ügyeljünk a méregtelenítésre, amihez kiváló arcmaszkok kaphatóak, ha pattanásaink lettek. Ilyenek például az agyagos maszkok. A szervezet méregtelenítését fokozhatjuk és segíthetjük különféle gyógyteákkal is, melyek azért is jót tesznek, mert hidratálnak. Ilyen tea a csalán, a bodza, a diólevél, az ezerjófű és a máriatövis mag.
Forrás: brightside.com