Victoria és David Beckham best of: nemcsak a szerelmük, stílusuk is örök

Több mint 20 éve fogadott egymásnak örök hűséget a világ egyik legismertebb sztárpárja, Victoria és David Beckham. Úgy tűnik, a jó példa ragadós, hiszen nemrégiben legidősebb fiúk, Brooklyn Beckham is igába hajtota a fejét párja, Nicola Peltz oldalán. Az örökké tartó szerelmet ünnepelve lássuk, melyek Beckhamék signature outfitjei a kilencvenes évektől egészen napjainkig.

Victoria és David Beckham kapcsolata negyed évszázados múltra tekint vissza, hiszen a sztárpár 1997-ben találkozott először egy focimeccsen, Manchesterben. „Igaz szerelem igenis létezik. Egészen konkrétan akkor talál el cupido nyila, amikor a Manchester United, s különösképp egy bizonyos játékos pályára lép. De mivel kicsit becsiccsentesz a meccs végére, néhány részlet homályos lehet” – írja egy saját magának küldött, személyes hangvételű, nyílt levélben Posh Spice az első találkozásukról a Vogue magazinban. „Míg a többi focista a bárban veregeti egymás hátát és iszik, addig David félrevonul a családjával. Ahogy ránézel és rád mosolyog, megállapítod, milyen helyes a mosolya és mennyire szimpatikus, ahogy a családja körében mozog. Azonnal észleled, hogy rokonlelkek vagytok.” Az ominózus találkozó után David rögtön elkérte Victoria számát, majd a pár egy év múlva már össze is kötötte az életét a Luttrellstown kastélyban, Dublin mellett, Angliában. 

Victoria stílusa már ’99-ben is meghatározónak bizonyult, hiszen egy Vera Wang kreációban mondta ki az igent szíve választottjának. Ékszerben sincs hiány az esküvőn: a menyasszony fátyol helyett egy kis aranykoronában tündökölt, amelyet Slim Barrett tervezett számára a nagy napra. 

Matchy-matchy a köbön

Beckhamék innentől kezdve lényegében sportot űznek abból, hogy az elit eseményeken matchy-matchy öltözékben jelennek meg. Így volt ez például ’99 őszén, a Tommy Hilfiger divatbemutatóján is, ahol egyforma, fekete bőrszerkóban mosolyogtak (immár férj és feleségként) a publikum előtt. 

David Beckham, Victoria Beckham, 1999, London
Beckhamék és signature, fekete bőrszerkójuk a Tommy Hilfiger bemutatón, 1999-ben.
Kép forrása: Northfoto

Filmbemutató vad mintákkal

Beckhamék a kezdetekben precízen figyeltek arra, hogy a kisebb eseményeken is tökéletes legyen közöttük az összhang. Így tettek 2000-ben is, egy londoni filmpremieren, amikor David egy hosszú, fekete bőrkabátban, Victoria pedig egy khaki egyrészesben jelent meg a nagyérdemű előtt. Külön figyelmet érdemel Posh Spice csizmaválasztása is, hiszen egyszínű ruháját ezúttal egy zebracsíkós csizmával dobta fel. Érdekesség, hogy a sztárpár frizurája is hasonló színekben pompázott ebben az időszakban, valószínűleg ezzel akarták kifejezni az egymás iránti mély szerelmüket. (Mintha az óriási lakodalom és első gyermekük megszületése nem lett volna elég bizonyíték.) 

Victoria Beckham, David Beckham
Kép forrása: Northfoto

OBE-díj királyi öltözékben

Noha a házaspár 2003-ban Spanyolországba költözött (David ekkor váltott a Manchester Unitedról a Real Madridra), a britek tettek róla, hogy ne felejtsék el, hova tartoznak valójában: ugyanebben az évben ugyanis Beckham megkapta a második legrangosabb királyi elismerést, az OBE (Officer of the Order of the British Empire) rendfokozatot. Ezt általában olyasvalakinek ítélik oda, aki „letett valamit az asztalra” saját szakmájában. 

David és Victoria örömtől csillogó szemmel vettek részt az eseményen, amelyen egyébként meglepően visszafogott, ám az alkalomhoz illő ruhában jelentek meg: David fekete-szürke frakkot, míg Victoria egy fekete csipkekosztümöt viselt, fején (nagyon is brit) kalap-kiegészítővel. 

Victoria Beckham, David Beckham, 2003, OBE
David és Victoria a 2003-as rendezvényen a Buckingham palota előtt
Kép forrása: Northfoto

MTV Movie Awards – fehérben

Ugyanebben az évben a pár részt vett az MTV Movie Awards éves díjátadón, ahol mindketten talpig fehérben tündököltek. Victoria ezúttal a Dolce&Gabbana divatház egy kiemelkedő kreációját viselte: a spagettipántos ruha látni engedte madárcsontú mellkasát és vállát, szűk derék része pedig kiemelte Posh tökéletes idomait. Férje ezúttal kicsit lazábbra vette a figurát, fehér összeállítását copfba fogott hajjal egészítette ki, nyakában pedig több, objektív nélkül is könnyedén kiszúrható ezüst kereszt lógott, amely passzolt a felesége ruháján található ezüst berakáshoz. 

Victoria Beckham, David Beckham, 2003, MTV
Kép forrása: Northfoto

Ildomtalan idomok és házasságtörési pletykák

2004-ben, mindössze öt évvel a házasságkötésük után szárnyra kaptak a pletykák, miszerint Mr. Beckham összeszűrte a levet személyi asszisztensével, Rebecca Loos-szal. A médiafelhajtás csitítása érdekében a házaspár érdekes taktika mellett döntött: a széthúzás helyett inkább összezártak, s egy pillanatra sem tágítottak egymás mellől nyilvánosan. Így például együtt jelentek meg a 19 Entertainment 19. születésnapi buliján a Royal Albert Hallban. Victoria ezúttal úgy döntött, beizzítja a nagyágyúkat: egy olyan pánt nélküli ruhát választott, amelyből csaknem kibuggyantak a mellei, míg férje az egyszerű farmer-fekete zakó mellett döntött, immár kopasz fizimiskával. 

19 Entertainment 19. születésnap, David Beckham, Victoria Beckham
Kép forrása: Northfoto

Teljes glamúrban a MET-gálán

Miután 2005-ben megszületett harmadik gyermekük, néhány évre leredukálták a nyilvános megjelenéseik számát, egészen 2008-ig, amikor tiszteletüket tették az éves MET-gálán. Ugyanebben az évben Victoria útjára indította saját márkáját, így a „ruhák Oscarjának” nevezett alkalom tökéletes PR fogásnak bizonyult a brand reklámozására. A Szuperhősök: Divat és Fantázia tematikájú gálán mindketten Giorgio Armani kreációiban léptek a vörös szőnyegre: David egy egyszerű, fekete öltönyt, Victoria pedig egy csodás, fehér csipke kreációt viselt. 

Victoria Beckham, David Beckham, 2008, MET-gála
David és Victoria a 2008-as MET-gálán
Kép forrása: Northfoto

Királyi esküvő – egy és kettő

Nem titok, hogy Beckhamék régóta barátságot ápolnak a brit királyi család fiatalabb tagjaival, Vilmos és Harry hercegekkel, így nem meglepő, hogy a pár mindkettejük esküvőjén tiszteletét tette. Vilmos herceg és Katalin 2011-es esküvőjén (az épp várandós) Victoria egy tengerészkék tunika mellett tette le a voksát, David pedig az ilyenkor megszokott frakkjában vonult végig a padsorok között. 

Victoria Beckham, David Beckham, 2011, királyi esküvő
Kép forrása: Northfoto

2018-ban hasonló kombináció mellett döntöttek: Posh Spice ismét egy navy blue egyberészest választott a nagy napra, viszont ezúttal egy narancs színű, lehetetlenül magas tűsarkúban tipegett. 

Királyi esküvő, 2018, David Beckham, Victoria Beckham
Kép forrása: Northfoto

A rettenthetetlen hatos

A 2010-es évektől kezdve Beckhamék gyakran mutatkoznak a gyermekeikkel nyilvános eseményeken. Így volt ez 2012-ben, a Viva Forever márka sajtó partiján, ahova már három csemetéjükkel, BrooklynnalRomeóval és Crúzzal együtt érkeztek, csak 2011 júniusában született lányuk, Harper Seven hiányzik (egyelőre) a képről. A szülők itt már formálisra vették a figurát, hiszen David egy elegáns, szürke-fehér kockás öltönyben, míg Victoria fekete nadrágkosztümben jelent meg az eseményen. 

Viva Forever! David Beckham, Victoria Beckham
Csaknem teljes létszámban a Viva Forever! partiján
Kép forrása: Northfoto

Hármas fogat

Nem ritka, hogy a sztárpár csak legidősebb fiúk, Brooklyn társaságában mutatkozik, aki hamar felvette szülei tempóját, s igazán komfortosan mozog a kamera előtt és mögött is: Brooklyn nemcsak modellként, hanem fényképészként is megállja a helyét, sőt, színészi ambíciókkal is rendelkezik. 

A mindössze 23 éves csemete sok időt tölt szülei társaságában, így kapták őket lencsevégre 2018-ban, Párizsban, amint épp elhagyják a Ritz hotelt. Mint látható, Victoria egy szimpla ebédmeghívást sem apróz el: a képen egy mustár színű, A-vonalú nadrágot visel egy hozzá illő, fehér-piros csíkos inggel és szürkésbarna, lenge kabáttal, míg a család férfitagjai laza sötétkék-barna és fekete-piros összeállításokban követik. 

Brooklyn Beckham, Victoria Beckham, David Beckham, Párizs
Kép forrása: Northfoto

Cseresznye a habon: Brooklyn Beckham esküvője

A fiókák viszont előbb-utóbb kirepülnek a fészekből, azonban előfordul, hogy híres szüleik megjelenését még a nagy napjukon sem tudják elhomályosítani. Legalábbis ami Beckhaméket illeti: a 27 éves Nicola Peltz, (Nelson Peltzmilliárdos befektető és Claudia Heffner modell lánya) és a (mindössze) 23 éves Brooklyn Beckham 2022. április 9-én mondták ki egymásnak a boldogító igent. A pár 2020-ban kezdett randizni, s Beckhamékhez hasonlóan egy év múlva megtörtént a lánykérés is. 

Az esküvőre a menyasszony szüleinek floridai nyaralójában került sor, s olyan A-listás vendégek voltak rá hivatalosak, mint Venus és Serena Williams, a Spice Girls tagjaiMarc Anthony és Gordon Ramsay. Az örömanya ezúttal egy Studio 54-et idéző, metálszínű selyemruhában pompázott egy különleges kiegészítővel: Victoria egy Davidtől ajándékba kapott gyémántot alakíttatott át a nagy napra, amelyet anno Brooklyn keresztelőjén viselt. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A legvonzóbb csillagjegyek az asztrológia szerint rangsorolva