„Nincs egy göncöm sem!” – Az appok ebben is segítenek

2021. 01. 18.

Ugyan hányszor álltunk már ezzel a gondolattal a fejünkben reggelente a ruhásszekrényünk előtt, holott az roskadozott a ruhadarabjainktól? Van azonban olyan alkalmazás, amivel elkerülhető a pánik.

Rend a lelke mindennek, tartja a mondás, és igaz ez a személyes környezetünkre is, esetünkben például a gardróbra. Egy rendezett ruhásszekrényt – magától értetődően – sokkal könnyebben átlát az ember lánya, és főleg igaz ez akkor, ha csak olyan darabok vannak benne, amiket ténylegesen hord is. Sokan hajlamosak vagyunk arra, hogy megvegyünk egy-egy ruhát azért, mert épp erre a bulira/vacsorára „pont jó lesz”, és nem gondoltunk bele, hogy a ruhatárunk többi darabjához egyáltalán nem illik. Így a sorsa, előbb vagy utóbb a sarokban porosodás, később pedig az elajándékozás vagy kidobás lesz, pedig ha jobban átgondoljuk, a ráköltött összegből más hasznosabb dolgot is vehettünk volna.

A gardróbunk áttekinthetővé varázsolásában, a saját stílusunk kialakításában és a „fogalmam sincs, mit vegyek fel”-gondolatok elkerülésére nyújtanak segítséget a különböző rendszerező appok, mint például a Pureple, a Stylicious, a Smart Closet, és a YourCloset is.

yorucloset4
Forrás: YouTube

Utóbbi segítségével feltérképezhetjük az összes ruhadarabunkat, különböző variációk szerint párosíthatjuk össze őket egymással és ami a legjobb, hogy hozzáadhatjuk őket a naptár napjaihoz is.

A folyamat első fele kicsit macerásabb, hiszen egyesével be kell fotózni a holmikat, és kategóriákba sorolni őket. De ha ez megvan, jöhet az élvezetesebb része – a program ugyan automatikusan is generál outfiteket a számunkra, de természetesen mi magunk is elkészíthetjük a már jól bejáratott összeállításainkat. Ezenkívül pedig lehetőség van utazáshoz való csomagolás megtervezésére és az alkalmazáson belüli vásárlásra is.

Azért is szuperek ezek az appok, mert a próbafülkében is bármikor rápillanthatunk a telefonunkra, hogy vajon a darab, amit annyira haza akarunk vinni, passzolni fog-e máshoz is, vagy csak ehhez az egy szoknyához, ami épp rajtunk van?

Borítókép forrása: Unsplash