Lakberendezésben is jó hasznát veheted a telefonodnak – Mutatjuk hogyan! (x)

2022. 01. 29.

Miközben csodáljuk a gyönyörűen megtervezett épületeket és luxusotthonokat, álmaink otthonának megtervezése hatalmas fejfájást okozhat. Ha szeretnél néhány új ötletet, inspirációt, mutatunk néhány lakberendező alkalmazást, amely kihozza a legjobbat a lakásodból.

MagicPlan

Ahogy a neve is mutatja, ez az alkalmazás varázslatos módon beszkenneli az ingatlan alaprajzát, így megbecsülheted, hogy milyen elemekre és alapanyagokra lesz szükséged a tervezéshez. A Magic Plan alkalmazást a belsőépítészek is szívesen használják a pontos tértervezéshez, nem is beszélve a részletgazdag dekorációs lehetőségekről. Ez az app lehetővé teszi, hogy 3D modelleket hozz létre, így ellenőrizheted az ötleteidet, mielőtt megvalósítanád őket. A MagicPlan ingyenes iOS és Android rendszereken is.

Pro tipp: Bosszantó, amikor épp lemerül a telefonod, pedig épp rájöttél, melyik tapéta mutatna a legjobban a nappalidban, és nincs a közeledben egy konnektor sem, ahol feltölthetnéd a készülékedet. Jó szolgálatot tehet ilyenkor egy hordozható power bank, amely könnyedén elfér a táskádban, és megment a válságos helyzetekben. Ha minőségi, garanciális kiegészítőket szeretnél mobiltelefonodhoz, amelyek megbízható forrásból származnak, akkor az etuo.hu webáruházat keresed. Náluk a szokásos 14 napos visszaküldési lehetőség helyett 30 nap áll rendelkezésedre, ha meggondolnád magad, ügyfélszolgálatuk pedig minden kérdésedre készséggel válaszol.

Etuo Power Bank telefontöltő
Fotó: etuo.hu

Palette Cam, a varázslatos színekért

Vidd be a természet színeit a belső térbe a fényképezőgépeddel! A Palette Cam alkalmazás összegyűjti az összes színt a fényképedről, majd létrehoz egy gyönyörű színpalettát, amelyből inspirációt meríthetsz a következő projektedhez. Akár a tengerpart árnyalatait szeretnéd a fürdőszobádba, akár a naplemente meleg tónusait varázsolnád az előszobádba, a Palette Cam segítségével ez könnyen megvalósítható.

Live Home 3D Pro

Ezzel az applikációval megrajzolhatjuk a pontosan méretezett lakás vagy ház alaprajzát, majd ezután felépíthetjük a helyiségeket 3D-ben. Ezt követi a szobák berendezése a szoftver hatalmas gyűjteményéből, amelyeket kategóriákra bontva találhatunk meg a szobabútoroktól kezdve a konyhai eszközökig. Minden elemhez saját textúrát rendelhetünk, a lámpák fényét ki- vagy bekapcsolhatjuk, sőt, a fény jellemzőit is teljesen testreszabhatjuk. Mivel tájolást is beállíthatjuk, akár az adott napszakban is megnézhetjük a természetes fényeket. 

IKEA lakberendező programok

Az IKEA tervezői is nagy segítséget tudnak nyújtani otthonunk megálmodásánál, amelyek közül talán az IKEA 3D konyhatervező a legnépszerűbb, de a nappalit, gardróbot, hálószobát is külön-külön modellezheted velük, sőt az egyes bútorok árát is ellenőrizheted közben. Így pontosan megbecsülheted otthonod átalakításának költségeit. Mivel ebben a lakberendező alkalmazásban csak az IKEA bútorai közül válogathatsz, kissé beszűkülnek a lehetőségeid, de ha kedvező árakat szeretnél, érdemes itt is körülnézni.

Borítókép forrása: Freepik.hu