Barion Pixel Mit viseljünk vendégként egy esküvőn? – Sztárok outfitjeiből válogattunk – Coloré

Mit viseljünk vendégként egy esküvőn? – Sztárok outfitjeiből válogattunk

2023. 05. 12.

Indul az esküvőszezon, s a jeles napokkal együtt megszaporodnak a „mit vegyek fel?” jellegű kérdések is, amelyeket leggyakrabban a gardrób előtt, vagy épp a boltban szobrozva teszünk fel magunknak. Cikkünkben olyan példákat hozunk fel az utóbbi évek celebesküvők résztvevőinek outfitjeiből, amelyek segítségével (meghívottként) könnyedén inspirálódhatunk az idei esküvőszezonban.

Az elmúlt évek celeb eskövőin már nem feltétlenül csak az a kérdés, mit visel a menyasszony, hanem az is, pontosan milyen ruhákban támogatják őt a barátai és családtagjai. A nagy nap ugyanis nem csak a házasulandók számára tartogat megszívlelendő „szabályokat”: vendégként sem mindegy, miféle ruhában mutatkozunk a jeles eseményen. 

Alapszabályok: kerüljük a feltűnést!

Az egyik legfontosabb, megszívlelendő alapszabály, hogy vendégként igyekezzünk kerülni a feltűnést: nem csak viselkedésünkben, hanem öltözködésünkben is. Mivel a menyasszony várhatóan fehéret, vagy annak valamely árnyalatát viseli majd a nagy napon, érdemes elkerülnünk ezt a színt, s annak különböző változatait. (Így például a tojáshéj, ekrü és bézs árnyalatait.) 

Hasonló a helyzet a jin-jang másik felével: esküvőre nem illik fekete színt viselni, nem annyira a feltűnőség, mint inkább amiatt, hogy az nem passzol az örömteli esemény hangulatához. Emellett érdemes elkerülni az olyan árnyalatokat is, amelyekről a Sziget fesztiválra asszociálhatnak azok, akik ránk pillantanak: a neon, s annak ezernyi árnyalata, illetve az olyan díszítések, mint például a glitter szintúgy „túl soknak” számítanak egy házasságkötésen, arról nem beszélve, hogy elvonjuk a figyelmet a fő attrakcióról: a menyasszonyról. 

A felsorolt szabályok olyannyira általános érvényűek, hogy a sztároknak is (hellyel-közzel) sikerül őket betartaniuk, amikor barátjuk, kollégájuk vagy épp családtagjuk nagy napján teszik a tiszteletüket. Összeállításunkban olyan celebek outfitjeiből válogattunk, akik inspirációként szolgálhatnak azoknak, akik épp ruhára vadásznak egy-egy jeles esemény kapcsán. 

Kendall Jenner és a „kis virágos ruha”

Akár egy balatonparti esküvő vendégeként is tündökölhetett volna az ifjú pár mellett Kendall Jenner az alábbi, virágos vintage Dolce&Gabbana ruhában, amelyben tavaly májusban testvére, Kourtney Kardashian házasságkötésére érkezett.  

Jenner választása egyébként nem csak azért tízpontos, mert egy, az alkatának szabásában és színében is megfelelő ruhát választott a nagy eseményre, hanem azért is, mert a helyszínt is figyelembe vette: Kourtney és párja, Travis Barker ugyanis Olaszországban, Portofino szikláin mondta ki egymásnak a boldogító igent, így arra tökéletes választásnak bizonyult az olasz tervezőpáros vintage darabja. 

Emily Ratajkowski és a kanárisárga selyemruha

Egy fokkal feltűnőbb ruhában tündökölt Marc Jacobs tavalyi esküvőjén Emily Ratajkowski: a színésznő-modell egy kanárisárga selyemruhában kísérte barátját és annak párját legszebb útjukon. Ugyan Ratajkowski ruhája kimeríti a „feltűnő” címkét, érdemes néhány ötletet elcsennünk tőle: a sárga színnel egy eseményen sem lőhetünk mellé, a kontyba fogott haj és a látványos cicaszemek pedig pont annyira vonják el a figyelmet a kivágott mellrészről, amennyire az egy ilyen eseményen szükséges. 

esküvő, vendég, Emily Ratajkowski
Kép forrása: James Devan/Getty Images

Amal Clooney és a visszafogott elegancia

Hasonlóképp Ratajkowskihoz Amal Clooney is a kanárisárga árnyalatára voksolt Meghan Markle és Harry herceg 2018-as házasságkötésén, ugyanakkor választása egy sokkal visszafogottabb ruhára esett. George Clooney ügyvéd felesége egy Stella McCartney darabban érkezett a menyegzőre, öltözékét pedig egy Stephen Jones kalappal, s egy arany színű, zárt magassarkúval tette tökéletessé.

esküvő, vendég, Amal Clooney
Kép forrása: Pool/Samir Hussein/Getty Images

Serena Williams és a púder ötven árnyalata

Meghan és Harry házasságkötésénél egyébként érdemes elidőzni, hiszen a vendégseregen végig tekintve nem csak sokszínű emberekkel, hanem változatos öltözékekkel is találkozhatunk. Serena Williams például egy púder színű, hosszú ujjú ruhában kísérte barátnőjét a nagy napon, amelynek aszimmetrikus mellrészét egy színes statement nyaklánccal tette különlegessé. 

Akárcsak Amal Clooney, úgy az (angol hagyományoknak megfelelően) öltözékét ő maga is egy apró kalappal egészítette ki. Akárcsak anno saját menyasszonyi ruhája esetében, úgy most is a Versace divatház ruhájában lépdelt az oltár elé, s kétségtelen, hogy az egyik legjobban öltözött vendégként tarthatjuk számon az eseményen.

esküvő, vendég, Serena Williams
Kép forrása: Pool/Samir Hussein/Getty Images